© DeFodi Images via Getty Images

Nicolo Fagioli keert terug in selectie van Juventus na schorsing van zeven maanden

Nicolo Fagioli maakt deel uit van de wedstrijdselectie van Juventus voor de topper in de Serie A van maandagavond op het veld van Bologna. De middenvelder keert terug bij de groep na een schorsing van zeven maanden voor zijn aandeel in een gokschandaal.

Belga
Bron: BELGA

De 23-jarige Fagioli werd midden oktober geschorst door de Italiaanse voetbalbond (FIGC) omdat hij sportweddenschappen had afgesloten op illegale platformen. Hij gokte ook op voetbalmatchen, maar niet op wedstrijden van zijn eigen ploegen (Juventus en Cremonese). In Italië is het voor voetballers, net als elders in Europa, verboden om te wedden op competities in hun eigen sport.

Fagioli kreeg een schorsing van twaalf maanden, waarvan vijf met uitstel. Hij moest ook gedurende zes maanden in therapie gaan om een einde proberen te maken aan zijn gokverslaving. Tot slot moest hij tien openbare optredens maken, bij verschillende organisaties, om te vertellen over zijn ervaringen.

Met Sandro Tonali werd in oktober nog een tweede Italiaanse topspeler geschorst door de FIGC. Hij moest tien maanden brommen voor gelijkaardige feiten. Begin mei kreeg de Newcastle-middenvelder nog een bijkomende straf van twee maanden met uitstel van de Engelse voetbalbond voor het overtreden van de gokregels aan het begin van zijn periode bij de Premier League-club. Tonali maakte in juli vorig jaar de overstap van AC Milan naar Newcastle United.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer