Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Deze films mag u vanavond niet missen

Marty en Doc in 'Back to the Future II'.Beeld rv

Laat het mooie weer u niet tegenhouden om vanavond post te vatten voor de tv, want er zijn weer heel wat mooie films te zien. Dit zijn onze tips, het volledige tv-overzicht kunt u hier raadplegen.

The Last Witch Hunter

Actievolle fantasyfilm waarin Vin Diesel de hoofdrol van de onsterfelijke heksenjager Kaulder vertolkt. 

Enkele heksen uit New York City willen de Zwarte Dood op de mensheid loslaten. Kaulder, een onsterfelijke heksenjager, krijgt de taak om hen te stoppen. Om hierin te slagen, moet hij echter samenwerken met de heks die hem eeuwen geleden vervloekte.

Om 20.35 uur op Q2

Back to the Future II

Sequel van de legendarische sciencefictionfilm uit 1985, die bruist van de energie, spectaculaire effecten en leuke plotwendingen. Het vrij hoge tempo doet voor sommigen evenwel afbreuk aan de eenvoudige charme en magie van het eerste deel.

Marty McFly en de geleerde Doc Emmett Brown zijn nog maar net bekomen van hun eerste tijdreis naar het verleden wanneer ze al opnieuw moeten vertrekken naar het jaar 2015, om Marty's toekomstige zoon uit een lastig parket te redden.

Om 20.40 uur op CAZ

Cinema Canvas: Mommy 

Eigenzinnig, semi-autobiografisch familieportret van het Canadese wonderkind Xavier Dolan, die de stroeve relatie tussen een moeder en haar onhandelbare zoon onder de loep neemt. Zeer de moeite, mede dankzij de explosieve dialogen in dat vreemde Québécois.

De 15-jarige Steve Després is een onstabiele en gewelddadige puber die na het stichten van brand en het verwonden van een medestudent van zijn kostschool wordt gestuurd. Om hem niet in een jeugdinrichting te laten plaatsen, neemt zijn alleenstaande moeder Diane hem in huis. Dat vergt een flinke dosis geduld en uithoudingsvermogen. Gelukkig is er buurvrouw Kyla.

Om 21.15 uur op Canvas

The Client

Na The Firm en The Pelican Brief kreeg ook dit derde boek van John Grisham een verfilming. Het resultaat is een gepolijste psychologische thriller, met dank aan ijzersterke vertolkingen van de betreurde Brad Renfro, Susan Sarandon en Tommy Lee Jones.

Mark Sway is nauwelijks elf jaar, wanneer hij samen met zijn jongere broertje Ricky getuige is van de zelfmoord van een wanhopige maffia-advocaat. Net voor het fatale schot vertrouwt de advocaat hem de geheime bergplaats van de vermiste en door de maffia vermoorde senator Boyd Boyette toe. Ricky geraakt door de traumatische ervaring in coma en op Mark wordt een klopjacht geopend.

Om 00.00 uur op Eén

What We Do in the Shadows

Heerlijke Nieuw-Zeelandse komische horrorfilm van en met Jemaine Clement, bekend als de helft van het Flight of the Conchords-duo.

Vampier zijn in de 21ste eeuw is geen gemakkelijke opdracht. Dit ontdekken de documentairemakers die een trio bloeddorstige huisgenoten volgen tijdens hun alledaagse bezigheden in Wellington, Nieuw-Zeeland. Maar wanneer ze hipster Nick in een vampier veranderen, worden de rollen omgedraaid.

Om 0.40 uur op NPO 3