De 29-jarige Noland Arbaugh kreeg als eerste de Neuralink-chip ingeplant.
Volledig scherm
De 29-jarige Noland Arbaugh kreeg als eerste de Neuralink-chip ingeplant. © X

KIJK. Verlamde man die als eerste hersenchip van Elon Musk kreeg, kan computer besturen met gedachten: “Heeft mijn leven veranderd”

Neuralink, het bedrijf dat opgericht werd door miljardair Elon Musk, heeft een video gedeeld van de eerste patiënt bij wie de hoogtechnologische hersenchip ‘Telepathy’ is ingeplant. Op de beelden is te zien hoe de man, die vanaf zijn schouders verlamd is, zijn computer kan besturen met zijn gedachten.

  1. KIJK. Mannelijke AI-robot legt ongevraagd hand op bil van journaliste

    KIJK. Mannelijke AI-robot legt ongevraagd hand op bil van journalis­te

    Een “volledig autonome” AI-robot doet de wenkbrauwen fronsen nadat hij een journaliste lijkt te betasten tijdens een interview op een technologiefestival in Saoedi-Arabië. Wanneer journaliste Rawya Kassem even wegkijkt, legt robot ‘Mohammad’ plots zijn hand op haar billen. Kassem schrikt en zet snel een stap opzij. Het roboticabedrijf dat de robot ontwikkelde, laat weten dat de robot “volledig zelfstandig werkt zonder directe menselijke controle”. Ze zijn wel van plan extra maatregelen te nemen zodat een onverwachte aanraking zoals deze niet meer zal voorkomen.
  2. Residentiële installaties zonnepanelen vallen fors terug: “Je krijgt nu mogelijk een interessantere offerte”
    Mijnenergie

    Residen­tiële installa­ties zonnepane­len vallen fors terug: “Je krijgt nu mogelijk een interessan­te­re offerte”

    Uit de nieuwe cijfers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) blijkt dat de residentiële markt voor zonnepanelen sterk is afgekoeld. Tot en met 31 maart bedroeg het geïnstalleerde vermogen voor kleinere installaties 47,96 megawatt, ten opzichte van 111,73 megawatt in het eerste kwartaal van 2023. Hoewel het om voorlopige cijfers gaat, lijkt het wegvallen van de overheidspremie dus niet zonder gevolgen te zijn. Mijnenergie.be zoomt er dieper op in.