De cast van Wriemelbedden in het Multatulitheater.© Multatulitheater

Het Multatulitheater klapt uit bed

Antwerpen -

Met het toneelstuk ‘Wriemelbedden’ brengt het Multatulitheater 6 verschillende bedverhalen. 6 scènes over de avonturen van 6 koppels tussen de lakens, telkens met een eigen climax.

Michel Van der Auwera

Of het een happy end wordt, verklapt ondervoorzitter Jan Ryngaert niet. “Deze komedie bevat zes afzonderlijke scènes met één bed en één gemeenschappelijk thema: seks” licht hij toe. Voor de pauze duiken een pas getrouwd koppeltje, een pater en een non en de pa en de ma onder de lakens. Na de onderbreking, 2 jongeren, een hoertje met een klant en bompa en bomma die met een blauw pilletje het ook nog wel eens willen beleven. Het zijn 6 verhalen die los staan van elkaar. De ondeugende komedie werd geschreven door Bart Spaey in een regie van René De Cort. De dialogen van Wriemelbedden zijn in het onvervalst Antwerps, net als alle andere stukken van Multatuli. Dat is de regel van het theater in de Parochie van Miserie.

Een hoertje met haar klant in Wriemelbedden.© Multatulitheater

Nieuw bestuur

Sinds vorig jaar heeft Multatuli een nieuw bestuur. Veel gaat er niet veranderen, want het gezelschap blijft inzetten op komedies van goede auteurs. “Maar nu en dan willen we ook wel eens een experimenteler stuk brengen, met wat zwarte humor” verzekert de ondervoorzitter. “Maar de toeschouwers moeten wel steeds met een goed gevoel naar huis gaan. De kersverse bestuurders willen ook wat jong bloed aantrekken, wat niet zo evident is in de theaterwereld.

Ondervoorzitter Jan Ryngaert.© Michel Van der Auwera

Parkeerbeleid

Theater Multatuli trekt regelmatig volle zalen, maar zag het aantal toeschouwers en abonnees toch dalen sinds de coronaperiode. Maar ook door het parkeerbeleid in de stad Antwerpen haken er mensen af. “We hebben de voorstellingen al een half uur vervroegd, zodat de mensen die na het stuk nog iets willen drinken, ook nog bus en tram kunnen halen”, verduidelijkt Jan Ryngaert. “Voor mensen die met de wagen naar Antwerpen komen, wordt het avondje uit ook een stuk duurder als ze in een betaalparking moeten staan”. Mensen die moeilijk te been zijn en met een klein inkomen, laten daarom soms een culturele avond aan zich voorbij gaan.

Er zijn 16 voorstellingen van Wriemelbedden, je kunt nog gaan kijken tot en met zaterdag 8 juni

Lange Vlierstraat 5, 2000 Antwerpen, multatulitheater.be

Non en een pater in Wriemelbedden© Multatulitheater

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners