De gele letters vormen het woord Geel, maar zijn tegelijk speeltoestellen voor kinderen.© Hans Otten

Gele letters verhuizen naar Meuldersplein

Geel -

Het stadsbestuur van Geel plaatste vorige zomer op het marktplein vier grote, gele letters die het woord Geel vormen. Het is niet alleen een staaltje citymarketing zoals in veel (groot)steden, maar de letters zijn tegelijkertijd speeltoestellen. Intussen zijn ze van de Markt verdwenen.

Elhasbia Zayou (Vooruit/De Brugpartij) beseft dat de letters-speeltoestellen moesten wijken voor de opstelling van de kermis Palmenmarkt in april, maar ze betreurt dat ze nadien niet teruggeplaatst zijn. “Het was een ideale locatie, in het midden van de stad en op veilige afstand van het verkeer. Als de letters verhuizen, komt er hopelijk een alternatief op het plein”, zegt ze.

Volgens schepen van Patrimonium Luc Van Laer (CD&V) is dat voorlopig niet de bedoeling. “De letters zijn verplaatsbaar, precies omdat ze tijdelijk zouden moeten wijken voor Palmenmarkt”, zegt de schepen. “Maar omdat heel wat mensen toch niet zo gelukkig zijn met die locatie (de toestellen zijn niet alleen populair bij kinderen, maar ook bij hangjongeren, red.) hebben we beslist ze niet terug te zetten. Na enkele alternatieve plekken onderzocht te hebben, besloten we om ze te plaatsen op het Meuldersplein. Meer bepaald op de hoek met de Tulpenstraat, zodat ze het verkeer in de Dokter Peetersstraat niet hinderen. Het is ook hier een tijdelijke locatie. Voor de Markt hebben we momenteel geen andere speeltuigen gepland.” (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners