Rupel Boom - Sporting Hasselt

Tweede Afdeling VV B Voetbal

Rupel Boom wint van Sporting Hasselt

Rupel Boom ging zondag met de winst aan de haal in de thuiswedstrijd tegen Sporting Hasselt. Het duel eindigde op 3-2. Sporting Hasselt eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat één speler van het team van het veld werd gestuurd.

Het bezoekende team kwam op voorsprong toen Nicolas Luc Orye scoorde in de 16de minuut. Quinten Servranckx bracht in de 18de minuut Rupel Boom op gelijke hoogte. Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. Jerôme Petrus Kroonen bracht Sporting Hasselt in de 65ste minuut op voorsprong. Maar Sporting Hasselt was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Sporting Hasselt leek een tijdje op weg te zijn naar de winst. De gelijkmaker werd gemaakt toen Mohamed Zeroual het doel vond voor Rupel Boom. Rupel Boom doelpunt om de wedstrijd te bepalen toen Jordy Mathei het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, in de 90ste minuut. In de 90ste minuut werd Niels Geert Verburgh van Sporting Hasselt van het veld gestuurd met een rode kaart. Dit resultaat was voor Rupel Boom de zesde ongeslagen wedstrijd na elkaar.

In de laatste vijf wedstrijden heeft Rupel Boom vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Sporting Hasselt twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. De nederlaag was voor Sporting Hasselt de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil.

In de volgende wedstrijd, op zondag 5 mei om 15 uur, speelt Rupel Boom bij KSK Tongeren. Sporting Hasselt speelt dan thuis tegen RC Hades.

DOELPUNTEN: 16' Orye 0-1, 18' Servranckx 1-1, 65' Kroonen 1-2, 89' Zeroual 2-2, 90' Mathei 3-2.

GELE KAARTEN: 28' Cauwenberg (Sporting Hasselt), 30' Van Den Broek (Rupel Boom), 41' Ngoyi (Rupel Boom), 43' Pörtner (Rupel Boom), 55' Van Bommel (Sporting Hasselt), 70' Verburgh (Sporting Hasselt), 71' De Herdt (Rupel Boom), 71' Vanrafelghem (Sporting Hasselt), 74' De Wilde (Rupel Boom), 83' Braeken (Sporting Hasselt), 90' Zeroual (Rupel Boom).

RODE KAART: 90' Verburgh (Sporting Hasselt).