© Margo Tilborghs

Deel Essens Vlaams Belang splitst af naar Essens Belang

Op de gemeenteraad van dinsdag kondigde Vlaams Belang gemeenteraadslid Siegfried Heylen aan per direct uit de partij te stappen. Hij kiest ervoor om, samen met enkele andere bestuursleden, verder te gaan onder de naam Essens Belang.

Margo Tilborghs

“De plannen voor deze naamsverandering liggen al langer in de schuif”, zegt gemeenteraadslid Siegfried Heylen. “De voeling met het Vlaams Belang is al geruime tijd zoek, daarom koos een deel het bestuur om vanaf heden en bij de komende gemeenteraadsverkiezingen verder te gaan onder de naam Essens Belang. Onder die naam profileerde we ons al langer in Essen. We merkten dat die naam voor ons meer deuren opent dan de naam Vlaams Belang. Essen bestaat uit meer dan 30 procent uit mensen met een buitenlandse achtergrond. We willen er zijn voor alle Essenaren, daarom varen we vanaf nu onze eigen koers."

Volgens voorzitter Stefan de Nave van Vlaams Belang Essen kwam de breuk er omdat de richtlijnen van nationaal niet gevolgd werden. “Wij gaan gewoon verder zonder Siegfried Heylen, Piet Loos, Ward Van Hees en Arjon Braber. En ook wij willen ten dienst staan voor de Essenaren.”

De keuze en naamsverandering van de nieuwe partij valt niet in de smaak bij het nationaal bestuur van Vlaams Belang. “Het spijt ons dat we de nationale voorzitter van Vlaams Belang, Tom Van Grieken, niet verder kunnen steunen”, zegt Heylen nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER