Veerle Van Caeneghem (links) volgt Gitte Gijs (rechts) op als gemeenteraadslid voor Lijst voor Edegem.© Lijst voor Edegem

Politieke wissel bij Lijst voor Edegem: Veerle Van Caeneghem volgt Gitte Gijs op als gemeenteraadslid

Edegem -

Op de gemeenteraad van maandag zal Veerle Van Caeneghem de eed afleggen als gemeenteraadslid voor Lijst voor Edegem. Hiermee volgt ze collega Gitte Gijs op.

Veerle Van Caeneghem is geen volledige nieuwkomer in de Edegemse politiek. In 2018 nam ze al deel aan de verkiezingen, maar het is wel de eerste keer dat ze in de gemeenteraad zal zetelen. “Politiek boeit me al heel lang. Het is een grote eer en verantwoordelijkheid: hoe maken we onze gemeente een thuis voor iedereen? Hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen hier zorgeloos kunnen opgroeien? Hoe ondersteunen we het Edegemse verenigingsleven? Het zijn vragen die me bezig houden.” Als actieve mama van sportieve kinderen zal ze zich ook inzetten om het uitgebreide aanbod aan sportverenigingen in Edegem te blijven koesteren.

Stapje terug

Voor Gitte Gijs was het, naar eigen zeggen, tijd om een stapje terug te nemen. Met Veerle als opvolgster is ze er gerust in dat de vijfkoppige fractie het nog goed zal doen deze laatste maanden. Bovendien neemt ze afscheid van de gemeenteraad, maar niet van Lijst voor Edegem. “Ik blijf L•VE nu met veel overtuiging op een andere manier steunen, want het is echt belangrijk dat onze jeugdverenigingen terug op een volwaardige manier ondersteuning krijgen vanuit de gemeente.” (IT)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners