Vreugde alom bij Antonia na het winnende doelpunt in minuut 118.© Vel

voetbal

Koen Matyn trapt Antonia naar de volgende ronde na treffer diep in verlengingen: “Een wonderbaarlijke prestatie”

Antonia klopte gisteren overuren op het veld van de Brabantse eersteprovincialer Wijgmaal. Diep in de verlengingen trapte Koen Matyn Antonia naar de volgende ronde.

Bart D’Haene

“En dat met een halve ploeg”, reageerde routinier Ilja De Ridder opgetogen. “Kijk naar onze bankzitters. Sander Van Looveren, een jongen van 16, zat op de bank. Ik had hem nog nooit gezien. Manuel Bogaers, al een tijd gestopt bij de eerste ploeg, speelt normaal bij de reserven. Pieter Fasseur is al twee jaar op de sukkel en Sam Van In haalden we terug uit zijn voetbalpensioen. We zitten met een aantal geblesseerden, enkele spelers waren op reis en iemand had schoolverplichtingen. In de eerste helft waren we de betere ploeg. Na de rust kwamen we steeds moeilijker onder de druk uit. Wijgmaal kreeg enkele grote kansen. Dan zat er weer een voet of een been tussen, of maakten de spelers van Wijgmaal de verkeerde keuze en als we dan toch geklopt waren, konden we op onze doelman Gregory Van Nooten rekenen. Het is wonderbaarlijk dat we niet op achterstand zijn gekomen.”

FC De Kampioenen

Bij het begin van de verlengingen viel Sam Van In. Nauwelijks vijf minuten later liep hij een verrekking op. “Hij is noodgedwongen blijven staan”, zegt De Ridder. “Het leek wel FC De Kampioenen. In de 118de minuut trapte ik een voorzet. Uitgerekend Sam Van In kopte terug en Koen Matyn trapte de bal mooi binnen. Het was een topprestatie. Op een heel slecht en hard kunstgrasveld. Bovendien moesten we nog ver rijden. Ook al was de eindronde overwacht voor ons, toch gaan we ervoor. We recupereren donderdag tegen Rumbeke Cas Lauryssen en Mohamed Sefiani. Helaas is Koen Matyn donderdag op reis. Voor de jonge ploeg die we hebben, zou derde afdeling B een mooie leerschool zijn.”

Ilja De Ridder, die volgend jaar 35 wordt, denkt nog niet aan stoppen. “Af en toe denk ik aan mijn voetbalpensioen, maar ik wil zeker niet de fout maken om ik te vroeg te stoppen . Eens je de voetbalschoenen aan de haak hangt, is het in principe onherroepelijk gedaan. Daarom ga ik zo lang mogelijk door”, aldus De Ridder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio