Harvey Weinstein in New York opgenomen in ziekenhuis: “Hij is een wrak”

De voormalige filmproducent Harvey Weinstein is zaterdag in New York opgenomen in het ziekenhuis. Amerikaanse media melden dat hij volgens zijn advocaat Arthur Aidala een aantal tests moet ondergaan vanwege zijn slechte gezondheid. “Hij is een wrak”, aldus Aidala.

De Telegraaf

Het hof van beroep besloot donderdag dat de veroordeling van de 72-jarige Weinstein voor seksueel misbruik in 2020 wordt teruggedraaid. Volgens het hof heeft Weinstein geen eerlijk proces gehad. Aanklagers hadden toestemming gekregen om meerdere vrouwen te laten getuigen die de oud-producent beschuldigen van wangedrag, waarvoor hij op dat moment niet werd vervolgd. Deze getuigenissen zouden een eerlijk proces in de weg hebben gestaan.

LEES OOK. Toen een ‘historische veroordeling’, maar rechter verklaart vonnis Harvey Weinstein nu nietig: “Cruciale fout gemaakt”

Weinstein werd in New York tot 23 jaar cel veroordeeld. De voormalige filmbaas zit nog vast, omdat hij ook een gevangenisstraf van zestien jaar opgelegd heeft gekregen in Californië. Maar eerst moet worden besloten of de rechtszaak in New York wel of niet over moet, nu het hof de uitspraak nietig heeft verklaard.

Weinstein worstelt al langere tijd met zijn gezondheid. Zo kampt hij sinds hij werd aangeklaagd met hartproblemen, diabetes, slaapproblemen en oogproblemen.

LEES OOK. “Een grote dag voor Amerika”, zegt advocaat van Weinstein na terugdraaien veroordeling

LEES OOK. Actrice Ashley Judd reageert op terugdraaien veroordeling Weinstein: “Een harde dag voor de slachtoffers”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER