Antwerpse politie zoekt jong talent voor... muziekkapel

De Antwerpse lokale politie heeft een nieuwe rekruteringscampagne gelanceerd om jong talent aan te trekken voor het korps, maar ditmaal niet voor aspirant-inspecteurs. De muziekkapel van het korps heeft immers nood aan jong bloed. Ook niet-politiemensen kunnen zich aansluiten.

De Koninklijke Muziekkapel van politiezone Antwerpen bestaat al meer dan 100 jaar. Ze speelt onder meer in de lente en met Kerstmis concerten en taptoes, steeds in uniform en vaak met complexe choreografieën. Het ensemble worstelt echter met de vergrijzing: de gemiddelde leeftijd schommelt rond de 50 jaar.

“Met nieuwe leden wil de muziekkapel verder schrijven aan haar rijke geschiedenis”, stelt het politiekorps donderdag, daarbij benadrukkend dat ook gewone burgers welkom zijn als ze een bewijs van goed gedrag en zeden kunnen voorleggen.

Elke maandag repeteren

De muziekkapel zoekt in de eerste plaats saxofonisten, klarinettisten, trompettisten, bastuba- en trombonespelers, maar ook andere muzikanten mogen zich melden. “De belangrijkste vereiste is enige ervaring met je instrument en een basiskennis notenleer”, klinkt het. De repetities vinden elke maandagavond plaats op Linkeroever.

Met een videoclip en enkele teasers op haar website en YouTube-kanaal, wil de politie aantonen dat het repertoire van de muziekkapel niet alleen militaire marsen, maar ook muziek van moderne componisten en filmmuziek omvat en dus een breed publiek aanspreekt. Wie interesse heeft, kan een mailtje sturen naar rekrutering@muziekkapel.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen