De 50 grootste voetbaltalenten: Italiaan leidt de dans, twee spelers uit de Jupiler Pro League halen indrukwekkende lijst

© AFP

We leven in een voetbalwereld waarin onder andere AS Monaco en Real Madrid tientallen miljoenen op tafel leggen voor tieners. Het CIES Football Observatory vond het dan ook hoog tijd om de beste voetballers onder de 20 jaar op te lijsten.

vtvn

Het CIES keek naar 22 Europese competities om een lijst met vijftig namen op te stellen. Er werd rekening gehouden met het aantal gespeelde minuten de voorbije twee seizoenen. Die werden vervolgens vermenigvuldigd met een coëfficiënt per competitie, waarbij die van bijvoorbeeld de Serie A groter was dan die van de Jupiler Pro League.

De conclusie is dat Gianluigi Donnarumma de leidersplaats wegkaapt. De 19-jarige doelman van Milan krijgt net als negen andere toptalenten vijf sterren. Het zilver is voor een andere doelman: Alban Lafont van Toulouse. PSG-ster Kylian Mbappé vervolledigt het podium. De andere vijf sterren-spelers zijn onder andere Christian Pulisic (Dortmund), Tom Davies (Everton) en Matthijs de Ligt (Ajax).

© EPA-EFE

Er halen ook twee spelers uit de Jupiler Pro League de lijst van vijftig en waarvan achttien spelers vier sterren tellen. De eerste is Samuel Kalu. De Nigeriaanse flankaanvaller bezet de 17e plaats en komt daarmee net achter Ajax-talent Justin Kluivert. Op de 24e plaats vinden we Sander Berge terug. De Noorse middenvelder van KRC Genk doet daarmee beter dan supertalent Martin Ödegaard van Real Madrid (nu op huurbasis bij Heerenveen).

De volledige lijst:

© CIES

© CIES

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen