© BFM

Hinder op E313 door werken aan brug in Ranst na dit weekend achter de rug

De verkeershinder van de voorbije weken op de E313 door de werken aan een nieuwe brug aan de Vaartstraat in Ranst is bijna achter de rug. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) neemt dit weekend de werfsignalisatie weg. Zaterdagochtend is de verkeerssituatie richting Antwerpen weer normaal, maandagochtend zal dat ook richting Hasselt het geval zijn.

blg

De brug van de Vaartstraat raakte enkele jaren geleden zwaar beschadigd door een aanrijding en was aan vervanging toe. Een nieuwe brug over de snelweg zal ruimte bieden voor gemotoriseerd dubbelrichtingsverkeer en een enkelrichtingsfietspad aan beide zijden, en ook een ecoduct. De voorbereidende werken startten in februari, de eigenlijke bouw begin april. De oude brug ging intussen tegen de vlakte.

Momenteel moet het verkeer op de E313 zowel richting Antwerpen als richting Hasselt over slechts drie rijstroken. Dat veroorzaakte al heel wat verkeershinder, en in die files gebeurden al verschillende ongevallen. AWV laat echter dinsdag weten dat de werken op schema zitten en de situatie vanaf zaterdag (richting Antwerpen), dan wel maandag (richting Hasselt) weer zoals normaal wordt.

In mei zullen er tijdens bepaalde periodes af en toe wel nog enkele rijstroken worden ingenomen, stelt AWV nog. Dat zal echter enkel ‘s nachts gebeuren en dus minder hinder veroorzaken, klinkt het.

Als alle werken vlot blijven verlopen, is de opening van de brug voorzien voor eind dit jaar.

LEES OOK. Voor de tweede dag op rij lange files aan werken nieuwe brug over E313: “Hiervoor hadden we de mensen gewaarschuwd”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners