Vind een job in de koffiebar: ook TOKO139 doet mee

Vanaf morgen kunt u in koffiebar TOKO139 in de Statiestraat niet alleen terecht voor een cappuccino. Ook een goed gesprek met loopbaancoach Marieke Genard is er dan mogelijk.

dp

TOKO139 wordt zo al de vijfde Antwerpse koffiebar die de deur openzet voor het project Coffee & Coach. Dat is een initiatief van Werk met Zin dat zich omschrijft als een professionele sparringpartner. Werk met Zin heeft als doel om de drempel naar jobcoaching te verlagen. Meer dan twintig coaches zijn aangesloten, verspreid over heel Vlaanderen.

Het project startte in oktober vorig jaar in Antwerpen. Dat gebeurde niet alleen in de Antwerpse binnenstad. Ook bij Kom, op de grens tussen Brasschaat en Ekeren, kon je terecht voor vrijblijvende kennismakingsgesprekken met een loopbaanbegeleider. Verdere gesprekken kunnen betaald worden met loopbaancheques van de VDAB. De respons was meteen groot. Heel wat mensen bleken om uiteenlopende redenen niet meer gelukkig in hun huidige job. Ook veel mensen die de stap naar een zelfstandige activiteit niet durfden te zetten, kwamen langs voor een babbel bij de koffie.

Door dat grote succes is er nu nood aan meer ontmoetingsmomenten en een extra locatie. Om de twee weken is Marieke Genard te vinden in TOKO139. Woensdag kunt u met haar praten tussen 9.30 en 11.30u. Dinsdagvoormiddag vind je Genard in koffiebar Viggo’s aan het De Coninckplein. De andere plaatsen zijn Kamiel (Markgravelei) en September (Vinçotteplein).

www.werkmetzin.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER