HERBELEEF. Promotie komt weer wat dichterbij: Lommel SK kwalificeert zich voor barrageduels na zege in Deinze

De promotiedroom van Lommel SK blijft in leven. Groen-wit versloeg Deinze met 1-2, met dank aan een laat doelpunt van Rosa. Daardoor kwalificeren de Lommelaren zich voor de twee barrageduels met KV Kortrijk waarin ze de promotie naar eerste klasse kunnen afdwingen.

sven
Na 97 minuten fluit De Cremer af. Lommel SK wordt beloond met een 1-2-zege tegen Deinze. Lommel SK wacht nu een dubbele confrontatie tegen KV Kortrijk voor een plek in de Jupiler Pro League.
sven
Het bezoekersvak ziet intussen helemaal groen. Het feestje wordt ingezet.
sven
Ook Vancsa verdwijnt nu in extremis in het boekje van De Cremer.
sven
Er wordt nu niet meer gevoetbald, maar alleen maar geduwd. Aguilar en Mercier krijgen de diplomatische gele kaart.
sven
Deinze krijgt geen strafschop na een overtreding van Tolinsson op Anne. De potjes op de bank van Deinze koken over. Een assistent van Somers krijgt een rode kaart. Er volgen nog zes spannende minuten extra tijd.
sven
Prychynenko gaat naar de kant voor De Schryver. Deinze speelt alles of niets in de slotminuten van deze finale.
sven
Nog een gele kaart voor Deinze: Janssens krijgt een geel karton onder de neus geschoven na een fout op Sales.
sven
De spanning is op dit moment te snijden in Deinze. De thuisploeg probeert er nog een slotoffensief uit te persen. Flitsen de Tigers nog één keer of trekt Lommel SK aan het langste eind?
sven
Daar is de volgende gele kaart: invaller Sierra haalt Talvitie onderuit.
sven
Wouters blokt een verdediger van Deinze en krijgt de tweede gele kaart van de wedstrijd. De vrijschop wordt uiteindelijk gepakt door De Busser.
sven
Deinze-trainer Hans Somers wisselt direct na het Lommelse doelpunt: Mercier IN, Kehrer OUT.
sven
Lommel SK komt opnieuw op voorsprong. Rosa jaagt de bal na een hakbal van Sales tegen de touwen. Doelman Miras geen schijn van kans: 1-2.
sven
Rosa schiet vanuit de tweede lijn naast. Doelman Miras moet er zelfs geen hand tussen steken.
sven
De spanning in de Dakota Arena stijgt iedere seconde. Na 165 minuten houden Deinze en Lommel SK elkaar perfect in evenwicht. Zorgt het slotkwartier voor het verschil?
sven
Ook Steve Bould grijpt in: Granell naar de kant voor Fatah.
sven
Dubbele wissel bij Deinze: Braken en Sierra voor Hendrickx en Mertens.
sven
Anne krijgt de eerste gele kaart van de partij na een fout op Wouters.
sven
Deinze-trainer Hans Somers annuleert (voorlopig) de dubbele wissel van Braken en Sierra. Het duo gaat opnieuw op de bank zitten.
sven
De bordjes hangen opnieuw gelijk. Van Landschoot zet voor vanaf de linkerkant en Mertens knikt zijn elfde van het seizoen binnen: 1-1.