Agent wil paard redden uit bevroren meer, maar raakt zelf in de penarie

Een team van Amerikaanse agenten en brandweermannen deden woensdag hun uiterste best om een paard te redden dat door het ijs van een bevroren meer was gezakt. De mannen probeerden het paard met touwen weer op de oever te krijgen, maar dat liep niet zoals gepland. Het paard slaagde er niet in om zich uit het ijs te hijsen en tot overmaat van ramp viel een van de agenten in het water toen hij ook door het ijs zakte. Het paard werd uiteindelijk gered door de laag ijs aan diggelen te slaan. De agent noch hiet dier raakten gewond tijdens het incident.

pjv

Enkele agenten van de Amerikaanse staat Michigan werden afgelopen week opgeroepen om een paard te redden toen het onfortuinlijke dier in een bevroren meer was gevallen. De politiemannen gebruikten touwen om het paard te helpen, maar slaagden er niet in het dier weer op het droge te rekken. Een van de agenten waagde zich te dicht bij het bevroren oppervlak van het meer toen hij een extra touw aan het hoofdstel wilde bevestigen, maar werd het ijzige water ingetrokken door het paniekerige paard.

“Wat zei je over het water ingaan?”, lacht een van de mannen terwijl zijn kletsnatte collega zo snel mogelijk weer op de oever klautert. “Het is koud”, klinkt het bij de verkleumde man. De mannen worden al snel bijgestaan door de lokale brandweer, die met schoppen en een kleine graafmachine aan de slag gaan om de dikke laag ijs te breken. Na het harde labeur slaagt het paard er uiteindelijk in zijn poten ver genoeg uit het water te heffen, zodat het zichzelf in veiligheid kan brengen.

Volgens de sheriff van Macomb County werd het paard snel onderzocht door een dierenarts, maar raakte het niet gewond tijdens zijn beproeving in het ijskoude water en kon het snel weer worden herenigd met zijn dankbare eigenaars. De agent die ook even een duik nam in het meer, doorstond het incident zonder kleerscheuren.

De video van de heldhaftige reddingsactie werd op sociale media gepubliceerd en is intussen al tienduizenden keren bekeken. “Geweldig goed gedaan”, “zo zie je maar dat alle levens belangrijk zijn” en “niet alle helden dragen een cape”, zijn slechts enkele van de honderden lovende reacties op de opmerkelijke beelden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer