© hbvl

CLUBNIEUWS. Lees hier de laatste nieuwtjes over de Limburgse voetbalclubs

Naast de profclubs KRC Genk, STVV en Lommel SK telt Limburg ook een heleboel amateurclubs. Ook daar valt natuurlijk heel wat nieuws te rapen. In deze rubriek bundelen we de belangrijkste nieuwtjes uit het amateur- en provinciaal voetbal.

EERSTE AMATEUR

THES: Jeunen had na afloop last van zijn bil, maar de ernst van de blessure is nog onduidelijk. Wellicht geraakt hij fit voor de uitmatch in Oudenaarde. Christiaens is ondertussen uit het gips. *** In de namiddag verzamelden zestig supporters in een strandbar in Heist, 's avonds was de Looise aanhang uitgegroeid tot zo'n 170 fans. De spelersbus maakte op weg naar huis nog een tussenstop in de supporterscafé van Knokke, waar er nog stevig gefeest werd. Enkele spelers en een vijftigtal supporters bleven overnachten aan zee. (kj)

TWEEDE AMATEUR

BOCHOLT: Het kopbaldoelpunt van Bertjens was dan goed voor de drie punten, echt veel plezier aan de confrontatie met Patro beleefde de spits nochtans niet. Daarvoor was de pijn als gevolg van de kniestoot, waarop een verdediger hem in de eerste minuut al trakteerde, te hinderlijk. Vlak na de match werd de onfortuinlijke aanvaller naar het ziekenhuis gevoerd voor nader onderzoek. Met een brace en heel wat pijnstillers op zak mocht hij nadien naar huis. De komende dagen zal de ernst van het letsel duidelijk worden. *** De Bocholtse kern die gisterenvoormiddag een uitlooptraining afwerkte, ging namiddag op bezoek in de brouwerij van voorzitter Martens die dit weekend haar 260ste verjaardag vierde. (edst)

HEUR-TONGEREN: De 0-6 tegen Spouwen-Mopertingen betekende de grootste nederlaag in de geschiedenis van de fusieploeg. *** Heur-Tongeren kon dit seizoen in eigen huis nog geen enkel doelpunt scoren. *** Voor aanvang van de Zuid-Limburgse derby werden de 350 jeugdspelers aan het publiek voorgesteld. (matr)

DERDE AMATEUR

LEOPOLDSBURG: Op de bank ontbrak doelman Juressen na een operatie aan zijn wijsheidstanden. Zijn vervanger was Degreef. Wielemans is wellicht twee weken out met een klein scheurtje. (jmu)

E. PELT: De beloften van Pelt klopten vrijdagavond die van Sporting Hasselt met 7-2. Bij Pelt stond de van Thes overgekomen verdediger Tom Kusters - na veel blessureleed - aan de aftrap. (path)

PROVINCIALE REEKSEN

PARK: D'Arnese van Park (1prov.) werd uitgesloten na tweemaal geel. De tweede kwam er wegens schwalbe. (jc)

MELO: Cammaleri, die sukkelt met een verrekking in de lies, deed de opwarming mee bij Melo (1prov.), maar moest uiteindelijk afhaken. Naar goal trappen ging niet. (jc)

BREE-BEEK: Winger Jente Coninx (knie) staat na twee goals bij de beloften dicht bij een eerste selectie en rechtsachter Roel Jamers (rug) traint individueel bij Bree-Beek (1prov.). (gsb)

ZONHOVEN VV: Bij Zonhoven VV (1prov.) zijn Bert Mathijs en Tibo Bogaers volgend weekend geschorst. (divu)

HOEPERTINGEN: Hoepertingen (1prov.) stelde omwille van de gure weersomstandigheden de geplande voorstelling van de jeugdploegen uit tot een latere datum. (matr)

RC PEER: Veel volk in RC Peer (2A) bij de ploegenvoorstelling waar de nieuwe truitjes, nieuwe sponsor en het nieuwe logo aan het publiek voorgesteld werden. (bs)

STAL SPORT: De voorstelling van de jeugdploegen lokte een 200-tal supporters naar de wedstrijd van Stal Sport (2A) tegen Lindelhoeven. (bs)

KFC HAMONT '99: Invaller Liam Peeters bezorgde met een knappe solo KFC Hamont '99 de overwinning tegen Paal-Tervant. (bs)

LINDELHOEVEN: Bij Lindelhoeven (2A) maakte de wederoptredende Ruud Vandendungen de winning goal tegen Stal Sport. (bs)

LUTLOMMEL: De eerste baltoets van Lutlommel-invaller Daan Maes was meteen goed voor 3-1. Lutlommel (2A) legt voor de komende verplaatsing naar Elen uitzonderlijk een bus in. Inschrijven kan via de website van de club. (pidi)

BREGEL: Bij Bregel (2B) scoorde last minute transfer Kenny Vermeulen als invaller. (gesi)

HEERS: De 4-0-nederlaag bij Halen van Heers (2B) betekende een einde van een reeks want het is het eerste competitieduel sinds de openingsspeeldag van vorig seizoen dat de spelers van Heers niet tot scoren kwamen. (gesi)

HAM UNITED: Ryan Gielen maakte als 17-jarige zijn debuut bij Ham United (3A). Hij mocht het laatste kwartier volmaken. (krth)

HECHTEL: De Jonge pakte twee gele kaarten en mist de volgende partij van Hechtel (3A). (krth)

AMANDINA: Sebastiaan Doucet is geschorst voor de volgende wedstrijd van Amandina (3A). (krth)

KADIJK: Voor de derde keer op rij speelde Kadijk (3A) 2-2 gelijk. Ook tegen Peer SV konden de Peltenaren niet winnen. (krth)

E. MECHELEN A/D MAAS B: De voorstelling van de jeugdploegen lokte meer dan 300 toeschouwers naar de match tegen As-Niel (3B). (edst)

VEN MAASEIK: Trainer Gaspare Randazzo van Ven (3B) was zo teleurgesteld in zijn spelers dat hij na de match na een korte toespraak meteen naar huis vertrok. (edst)

LANAKEN: De 16-jarige Sam Loomans pakte tegen Molenbeersel (3B) zijn eerste basisstek. (edst)

SPORTING CALCIO: Jordy Heeren scheurde op Genk VV (3B) zijn meniscus. Deze week zal een MRI aangeven of ook de mediale band geraakt is. (edst)

RUTTEN: Mustafa Akdogan scoorde tweemaal voor Rutten (3C) tegen Habo. (fava)

VLIERMAAL: Glenn Nelis van Vliermaal (3C) pakte tweemaal geel tegen Moelingen en is geschorst tegen Vechmaal. (fava)

HABO: Kevin Dewilde van Habo (3C) is geel geschorst tegen Moelingen. (fava)

VECHMAAL: Vechmaal (3C) moet het tegen Vliermaal stellen zonder de geschorste Bruno Grella. (fava)

BREUGEL: Jongeneelen van Beugel (4A) ontbrak normaal door werkomstandigheden, maar hij kreeg toch geregeld dat hij vroeger kon stoppen en op de bank kon plaatsnemen. (kj)

BILZEN-WALTWILDER: Shinto Oberecken van Bilzen-Waltwilder kreeg vroeg in de match een rode kaart. Omdat Bilzen-WW niet over een tweede doelman beschikte trok spits Gertjan Moors de keepershandschoenen aan. (nm)

INTER HASSELT: In Diepenbeek kwam Inter Hasselt (4B) twee doelpunten voor. Knuts en America, die beiden tweemaal scoorden, konden de scheve situatie rechtzetten. (nm)

HEIS: Steven Stevens maakte tegen Vroenhoven (4B) zijn 100ste doelpunt sinds hij de kleuren verdedigt van Heis Sport. (nm)

HERKENRODE: Stijn Celus maakte in Piringen (4B) zijn derde hattrick op rij. (nm)

REKEM: De aftrap van de wedstrijd tussen Rekem (4C) en Neeroeteren werd gegeven door gewezen topscheidsrechter Serge Gumienny en burgemeester Marino Keulen. (bsa)

DILSEN: Dilsen (4C) kreeg tegen Ellikom twee strafschoppen. De eerste werd omgezet door Körner, maar bij de tweede strafschop van Jacobs floot scheidsrechter Agirdag een onrechtstreeks vrije trap tégen Dilsen. Dit was het gevolg van het feit dat er een aantal spelers van Dilsen te vroeg kwamen ingelopen. Uiteindelijk won Dilsen met 1-6. (bsa)

HOUTHALEN VV: Bij Houthalen VV (4C) maakte doelman William Vannes zijn debuut tegen Veldwezelt. (bsa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer