© RR

Langste dansketting van Vlaanderen

Het thema van de Week van de Amateurkunsten (WAK) is dit jaar ‘KUNST buiten’. Speciaal voor ‘De dag van de Dans’ organiseert de Boechoutse afdeling een dansketting door de straten van Vremde op zaterdag 28 april. “We gaan voor de langste dansketting van Vlaanderen”, klinkt het.

Patrick Van Dyck

“Dansen is ook kunst”, stelt burgemeester Koen T’Sijen (PRO). “Daarom nodigen we iedereen uit om zaterdag naar de dorpsplaats in Vremde te komen om er de langste dansketting van Vlaanderen te maken.”

De deelnemers leren er tussen 14 en 15u een eenvoudige choreografie aan en trekken dan in stoet door het dorp. “Muzikanten van het Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys uit Hove begeleiden de dansers van Vremde. Daarna is er een optreden van de Skipping Bail Country Line Dancers. Zij geven achteraf ook een initiatie.”

De gemeente en de WAK doen een oproep aan alle dansliefhebbers, jong en oud, om mee door Vremde te dansen en plezier te maken. “Dit feestelijke en gratis evenement past in ‘10 jaar cultuurbeleid in Boechout-Vremde’ en kreeg het logo ‘Cultuur beweegt’ mee”, zegt T’Sijen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER