Ieben Jacobs (archiefbeeld)© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

BK gravel juniores

Ieben Jacobs verzilvert puike conditie met eerste driekleur: “Gravelen is leuker dan op de weg rijden”

Turnhout -

Ieben Jacobs is in goeden doen. Niet alleen staat hij in het individueel klassement van de Beker van België voor juniores op de eerste plaats, woensdag voegde hij daar ook nog een nationale titel aan toe door zijn medevluchters te snel af te zijn in de spurt.

Karel Lemmens

“Ik had er van tevoren al heel veel zin in en het is toch wel speciaal om hier nu in de Belgische trui op het podium te staan”, stak de Wuustwezelnaar terecht de borst vooruit na de podiumceremonie. “Ik vond het hier heel plezant vandaag. Veel leuker dan een wegkoers eerlijk gezegd. Het was overal goeie gravel dus we konden overal vrij goed doorrijden. Al was het met al die leeftijdsreeksen vrij druk op sommige punten. Je moest goed zien om vooraan te zitten op die momenten. Ik wist vooraf niet goed wie er vandaag allemaal aan de start stond maar ik wou sowieso podium rijden. Ook mijn ploegmaat Lennert Meeusen wou het podium halen en ik ben blij dat het met ons twee gelukt is.”

“De eerste warmte kwam nochtans wel binnen. Ik kan daar normaal gezien niet zo goed tegen maar doordat er ook stukken door het bos gingen viel dat allemaal goed mee. Met een tiental renners zijn we op zeker moment weggereden. Dan is er een valpartij geweest waardoor we met vier renners ervandoor gingen. Eentje daarvan is nog lek gereden zodat we met drie in de spits overbleven. Joppe Wagemakers is samen met een renner van Team Kempen nog kunnen terugkomen en daar schrokken we toch wel even van want die jongens waren echt wel hard gevallen en ik had niet verwacht dat die nog terug kwamen aansluiten. Uiteindelijk hebben we met twee gespurt voor de zege en ik heb het gehaald. In de laatste bocht heb ik de kop kunnen nemen en heb ik voluit gespurt tot aan de finishlijn. Dat was nodig ook want uiteindelijk was het verschil met nummer twee piepklein.”

Leider in Beker van België

Vorig weekend na de wedstrijd in het Waalse Walcourt mocht de renner van het WAC-team de gele trui omgorden als tussentijds leider in het individueel klassement van de Beker van België voor clubs. “Een aantal crossen in de winter waarin ik goed presteerde tellen ook mee voor dit klassement, zodat ik op de tweede plaats terechtkwam. In Walcourt eindigde de koploper in dat klassement redelijk wat plaatsen achter mij zodat ik nu de nieuwe leider ben. Die gele trui die ik erbovenop kreeg zou ik komend weekend in Korbeek-Lo graag behouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen