© AP

PREMIER LEAGUE. Vincent Kompany en Burnley op weg naar degradatie na zware nederlaag tegen Newcastle

Het Burnley van trainer Vincent Kompany lijkt op weg naar degradatie uit de Premier League. In eigen stadion verloren de Clarets zaterdag met 1-4 van Newcastle, waardoor het nu vijf punten verwijderd is van een veilige plaats met nog twee speeldagen te gaan.

Belga
Bron: BELGA

Callum Wilson (19.) bracht Newcastle op voorsprong. Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft diepte Longstaff (35.) de voorsprong verder uit, vijf minuten later legde Guimarães (40.) de 0-3 ruststand vast. Na de rust kon Isak (55.) de voorsprong nog verder uitbouwen. O’Shea (86.) scoorde nog een eerredder voor Burnley. Newcastle springt zo voorlopig over Manchester United naar de zesde plaats met 56 punten uit 35 wedstrijden.

(Lees verder onder de video’s)

Sels en Nottingham Forest winnen bij Sheffield United, Castagne speelt gelijk met Fulham

Bij Nottingham Forest stond Matz Sels tussen de palen voor een wedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde Sheffield United (1-3 zege). Brereton Diaz (17.) bracht de thuisploeg op voorsprong vanop de stip. Hudson-Odoi (27.) bracht Forest even voor het halfuur langszij. In de tweede helft zorgden Yates (51.) en opnieuw Hudson-Odoi (65.) voor de 1-3 eindstand. Divock Origi bleef de hele wedstrijd op de bank.

Nottingham doet zo een goede zaak met het oog op het behoud. Met nog twee speeldagen te gaan staat het nu op een veilige zeventiende plaats en heeft het drie punten meer dan Luton (26) en vijf punten meer dan Burnley (24).

Fulham, met Timothy Castagne in de basis, ging op bezoek bij Brentford. De wedstrijd eindigde in een scoreloos gelijkspel (0-0). Fulham en Brentford staan twaalfde en zestiende met respectievelijk 44 en 36 punten.