Stef Bonaerts, Thibault Bortolin en Stef Van Weert, de organisatoren van het event.© Hélène Baccaert

Drie Lierse studenten organiseren kleurrijke ‘Dye Hard Run’: “Bewegen en amuseren”

Lier -

Zaterdag verzamelden zo’n zestig enthousiastelingen voor de allereerste Dye Hard Color Run, een evenement dat werd georganiseerd door drie gedreven leerlingen van het zesde jaar Lichamelijke Opvoeding en Sport aan het Atheneum Lier.

Leerlingen Stef Bonaerts, Thibault Bortolin en Stef Van Weert organiseren de Color Run in het kader van hun geïntegreerde proef. Thibault Bortolin, mede-organisator van het evenement, deelt zijn motivatie. “Omdat we een sportrichting volgen, kregen we de taak om een sportevenement te organiseren, en zo zijn we op het idee van de Color Run gekomen.” 

“Normaal gesproken organiseren leerlingen klassiekere activiteiten, zoals een voetbaltoernooi, maar wij wilden graag iets origineels doen. Iets dat niet alleen sportief is, maar ook amusant. Na verschillende opties te hebben overwogen, kwamen we uit bij de Color Run, die we de ‘Dye Hard Run’ hebben genoemd. De term ‘Dye’ verwijst natuurlijk naar de verf die we gebruiken,” voegt hij lachend toe.

De deelnemers kunnen niet ontsnappen aan een ‘kleurspoeling’.© Hélène Baccaert

De Color Run is niet alleen bedoeld om mensen aan te zetten tot beweging, maar heeft ook een sociaal aspect waarbij de leerlingen als doel hebben om Lier samen te brengen. “We proberen om op deze manier de bevolking te stimuleren om meer buiten te komen en te bewegen”, zeggen de organisatoren. De deelnemers leggen 5 kilometer af, beginnend en eindigend bij atletiekpiste Het Netestadion, terwijl ze een lus door de stad maken.

“We hebben het hele schooljaar hard aan dit evenement gewerkt, en nu komt alles samen,” zegt Stef. “We willen graag de stad Lier bedanken voor hun medewerking en steun bij de organisatie.”

De kans bestaat dat het event volgend jaar terugkeert, maar voorlopig is het nog even afwachten. “We hebben al gedacht aan de mogelijkheid om dit jaarlijks te organiseren, maar dat kunnen we pas echt bevestigen na het succes van dit eerste evenement.”

Het startsein gaat gepaard met een explosie van kleuren.© Hélène Baccaert

 (HB)

Een 60-tal sportievelingen staat klaar aan de start.© Hélène Baccaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners