3.500 bezoekers voor wetenschapsfestival ‘Sound of Science’ in Mortsel

De tweede editie van het wetenschapsfestival Sound of Science heeft vrijdag en zaterdag in totaal zowat 3.500 mensen naar het fort van Mortsel gelokt. Bezoekers konden er workshops volgen, lezingen bijwonen, experimenten uitvoeren en demonstraties bekijken en dat leverde een divers publiek op met zowel heel wat gezinnen met kinderen als ’geeks’ en technologieprofessionals.

Belga/atv

Vrijdagavond stond er onder meer ’wetenschapstheater’ en de live opname van een podcast van tv-figuur Lieven Scheire op het programma, zaterdag was bedoeld voor een breder publiek. Kinderen konden er in een rondrijdende robot gaan zitten, ’waterraketten’ maken, de wonderen van virtual reality ontdekken of met de hulp van legoblokjes de genomen van verschillende diersoorten in kaart brengen. Er was ook plaats voor een als labo ingerichte escape room, een installatie waarmee je overkop kon gaan door te fietsen en een live demonstratie van het uitboren van een dinosaurusfossiel.

In de marge van Sound of Science was er ook de verkiezing van de Eos Pipet, een prijs voor de meest beloftevolle jonge onderzoeker van het moment. Kinesitherapeut Anneleen Malfliet (VUB) won de hoofdprijs voor een nieuwe, neurowetenschappelijke therapie tegen chronische nek- en rugpijn, bio-informaticus Sander Wuyts (UAntwerpen) kreeg de publieksprijs voor de ontdekking dat gefermenteerd wortelsap een grote variatie aan melkzuurbacteriën bevat, en dat die gezonde bacteriën het immuunsysteem aansterken. De laureaten krijgen een werk van kunstenares Katelijne De Corte.

© BELGAONTHESPOT

© BELGAONTHESPOT

© BELGAONTHESPOT

© BELGAONTHESPOT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER