Direct naar artikelinhoud
Ghelamco Arena

De factuur voor de Gentse skyboxetentjes? 13.500 euro

Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) benadrukt dat hij er enkel was voor werkgerelateerde gelegenheden.Beeld BELGA

De skybox van de stad Gent in de Ghelamco Arena zou in vierenhalf jaar tijd 23 keer zijn gebruikt zijn door lokale politici. Tien keer werd de factuur betaald door de stad.

Sinds afgelopen weekend staat de skybox in het voetbalstadion van KAA Gent, en wie er wat deed, volop in de belangstelling. Auteur Ignace Vandewalle kaartte in zijn boek over de Ghelamco Arena aan dat de Gentse bestuurders de ruimte gebruiken "op kosten van de belastingbetaler". De Gentse oppositiepartijen vroegen meteen om transparantie.

Ondertussen raakten meer details bekend. De Gentse politici hebben naar eigen zeggen sinds de opening van de Ghelamco Arena de skybox 23 keer gebruikt. Tien keer werd de factuur daarvan door de stad Gent betaald. De rest werd betaald door derden, zoals het gasbedrijf Fluxys of private instanties. 

Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) benadrukte op Twitter dat hij enkel mensen met wie hij samenwerkt rond mobiliteit heeft uitgenodigd om aan te schuiven tijdens de voetbalwedstrijden. Dan ging het om mensen van het departement Mobiliteit van het Vlaams Gewest, De Lijn, NMBS, het Havenbedrijf en het Mobiliteitsbedrijf Gent.

Schepen van Financiën Christophe Peeters (Open Vld) gaf wel toe dat hij één keer een privé-etentje gaf, maar benadrukt dat hij daarvoor zelf de factuur betaalde. 

Of de 13.500 euro het volledige bedrag is, is niet duidelijk. Maar de totale kosten lijken, voor een periode van vierenhalf jaar, voorlopig wel mee te vallen. In Gent betreuren ze vooral de beeldvorming die is ontstaan na de uitspraken van de auteur. "Alsof wij ons hier tegoed zitten te doen aan champagne en kreeft op kosten van de belastingbetaler. Het gaat louter om werkgerelateerde bijeenkomsten."