Eden Hazard en Michy Batshuayi onthullen wie het Belgische WK-lied zal maken

De Brusselse rapper Damso zal de officiële hymne van de Rode Duivels voor het WK in Rusland van volgend jaar produceren. Dat maakten Eden Hazard en Michy Batshuayi vrijdag bekend in een videoboodschap op de Twitterpagina van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Het Belgische WK-lied zal in april 2018 klaar zijn.

md

Damso, bekend van de single "Bruxelles Vie", geniet vooral naambekendheid in Frankrijk, waar hij met zijn laatste album drie keer platina scoorde. "Ipséité" werd bij de zuiderburen meer dan 300.000 keer verkocht. In Wallonië en Brussel haalde de 25-jarige William Kalubi goud, bij de Vlamingen is de in Kinshasa geboren Damso minder bekend. Zijn plaat Ipséité verscheen eind april en werd in totaal bijna 10 miljoen keer gestreamd op Spotify. Het Franstalige hiphopzwaargewicht is komende zomer headliner op Couleur Café.

Het Belgische lied van EURO 2016 werd gemaakt door Dimitri Vegas & Like Mike ("Melody"), in 2014 produceerde Stromae ("Ta Fête") de hymne.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.