Nostalgie scoort: ook ‘Wittekerke’ en ‘Flikken’ opnieuw te zien op televisie

De Vlaming heeft het voor nostalgie. Daarvan zijn de heruitzendingen van ‘Lili en Marleen’ het meest recente bewijs. Daarom gaat VTM vanaf volgende week de reeks ‘Wittekerke’ opnieuw uitzenden. Eén grijpt dan weer terug naar de begindagen van ‘Flikken’. Allebei programma’s die destijds torenhoge kijkcijfers scoorden.

tove, bpr

Nu de herhalingen van ‘Spoed’ bijna zijn afgelopen, begint VTM maandag helemaal opnieuw met ‘Wittekerke’. De eerste afleveringen over het fictieve kuststadje kwamen deze maand exact 25 jaar geleden op het scherm. Al snel sloten de kijkers dokter Nellie (Greet Rouffaer), agent Georges (Arnold Willems), sociaal assistent Bob (Luk Van Mello) en cafébaas Marcel (Eddy Asselberghs) in het hart.

De reeks betekende ook de doorbraak voor Staf Coppens, Els De Schepper, Werner De Smedt en Kürt Rogiers. Aangezien ‘Wittekerke’ in totaal 1.067 afleveringen telt, zal de herneming bijna vier jaar duren.

Ook Eén is in het archief gedoken. Vanaf oktober komt daar het eerste seizoen van ‘Flikken’ terug op het scherm. De kijker maakte in 1999 kennis met agenten Brit (Andrea Croonenberghs) en Tony (Joke Devynck) en hun baas Hubert Damen, die later als Witse hoge toppen zou scheren.

De serie was een instanthit met 1,5 miljoen kijkers, gaf de Gentse politie een ferme imagoboost en zou tien seizoenen meegaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen