© BVDL

Kersttocht met taferelen over Ebenezer Scrooge

Toerisme Vosselaar organiseert op zaterdag 15 december voor de derde keer een kersttocht in de gemeente. De deelnemers wandelen ’s avonds langs allerlei taferelen over het bekende personage Scrooge.

bvdl

De organisatoren van de kersttocht in Vosselaar hopen dit jaar op beter weer dan de vorige editie. Door de overvloedige regen viel de kerstwandeling in 2017 in het water. Toerisme Vosselaar keert terug naar de succesformule van de eerste editie.

“De deelnemers wandelen over een parcours en bekijken onderweg allerlei scènes en taferelen. Het thema dit jaar is Scrooge, het bekende personage uit A Christmas Carol van Charles Dickens”, zegt Jef Pelgrims van Toerisme Vosselaar. “In de zes taferelen waarlangs wordt gewandeld, spelen meer dan dertig acteurs van toneelgroep Veredeling hoe de ouwe vrek Ebenezer Scrooge opnieuw een goed mens wordt. Het is een bekend, maar pakkend kerstverhaal.”

Het parcours is ongeveer 2,8 km lang en vertrekt en eindigt dit jaar aan het wijklokaal Het Kot in de Adriaan Ghijsstraat in Vosselaar. De route is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Bij terugkeer aan het Kot serveren enkele Vosselaarse verenigingen allerlei hapjes en dranken. Deelname aan de tocht is dit jaar gratis, maar er moet op voorhand ingeschreven worden. Er zijn al achthonderd kandidaten die hebben ingeschreven voor de wandeling.

www.vosselaar.be