Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Vanhaezebrouck: "Overname woog op spelers"

"Spelers weten niet waar ze staan, wat er in de zomer zal gebeuren"Beeld Photo News

Zondag maakt Marc Coucke zijn langverwachte entree in het Astridpark. Eindelijk duidelijkheid, zegt coach Hein Vanhaezebrouck.

Op de officialisering van zijn overname van Anderlecht is het nog twee weken wachten, maar het is wel een belangrijke stap voor de hele club richting meer stabiliteit. Ook voor de spelers, zegt coach Vanhaezebrouck.

"We kijken uit naar het moment dat alles officieel is, want de voorbije maanden zaten we in een impasse. Ongetwijfeld heeft die hele overname ook een impact op de groep gehad. Spelers weten niet waar ze staan, wat er in de zomer zal gebeuren, met wie ze daarover moeten praten. Wanneer alles is afgehandeld, zullen ze tenminste duidelijkheid hebben. Ik zeg niet dat elke speler daaronder geleden heeft, er zijn er die zich daar helemaal niets van aantrekken, maar anderen zijn daar wel mee bezig."

En Vanhaezebrouck zelf? Een lachje: "Ik heb al gesproken met meneer Coucke, ja. Jullie zullen begrijpen dat de inhoud van dat gesprek tussen ons blijft."

Sterkhouders op post

Moest Vanhaezebrouck vorige week jongeren selecteren met een rugnummer hoger dan 30, dan gaat de gemiddelde leeftijd zondag tegen Moeskroen met een ruk de hoogte in. Adrien Trebel traint alweer enkele dagen mee na ziekte. Leander Dendoncker en Sven Kums keren terug uit schorsing.

"Ze zijn in principe alle drie inzetbaar", zegt Vanhaezebrouck. Zelfs de Liverpool-huurling Lazar Markovic maakt kans op een eerste selectie. "Hij maakt een positieve evolutie. Hij voelt zich beter in zijn vel en dat zie je op training. Misschien zit hij bij de achttien."

Vanhaezebrouck acht de kans dan weer klein dat de langdurig geblesseerden Najar, Kara en Onyekuru bij de start van de play-offs inzetbaar zijn. "Misschien kunnen we ze nog gebruiken voor het einde van het seizoen."