Luister naar

ND-jong: Botst het leerlingvolgsysteem, zoals Magister, met de privacy van leerlingen?

Nieuws
-
vrijdag 23 februari 2018 om 03:00

Het antwoord van vwo 5-csg de Lage Waard in Papendrecht.

Sjoerd:

Mij maakt het niet zoveel uit wat mijn ouders wel en niet kunnen zien van me. Ze zien toch ook de cijfers op mijn rapport, het wordt toch wel bekend.

Maaike:

Ik ben het daar ook mee eens. Dat komt ook omdat mijn ouders niet heel prestatiegericht zijn. Ik vind de apps en pushmeldingen die onze ouders op hun telefoon krijgen overdreven. Dat hoeft niet van mij.

Jeroen:

Mijn ouders zijn wel prestatiegericht. Als ik een wat lager cijfer haal, dan moet ik dat thuis uit gaan leggen. Dat werkt demotiverend en kan ook druk geven. Ik ben het dus helemaal eens met het voorstel van D66 om niet alles aan ouders te laten zien.

Jesse:

Ik ben zelf redelijk open over mijn cijfers en functioneren op school. Ouders hoeven daarvoor niet op een app te kijken. Mijn ouders volgen mij ook niet via de magister app, de informatie komt van mijn kant.

Maarten:

Je staat tot je achttiende jaar onder toezicht van je ouders. Zij voeden je op en dragen verantwoordelijkheid. Zij mogen wat mij betreft dus gewoon alle schoolgegevens inzien zodat ze je eventueel kunnen bijsturen. Als je zelf alleen maar onvoldoendes haalt en eruit wordt gestuurd en je ouders weten dit niet, dan kan het verkeerd gaan.

Nienke:

Ik vind dat het uiteindelijk je eigen verantwoordelijk is dat je je best doet op school. Als je slechte cijfers haalt of te laat komt, dan heeft dat voor jezelf gevolgen. Dat je ouders het weten is prima, maar jij bent verantwoordelijk. Dat hoeft wat mij betreft niet pas bij het achttiende levensjaar te veranderen.

Renee:

Ik vind pusmeldingen veel te ver gaan. Het is prima wanneer ouders op eigen initiatief de informatie die ze nodig hebben opzoeken, maar het is niet nodig dat ze dit continu op hun telefoon ontvangen.

Emma:

Mijn ouders vragen wel altijd naar mijn cijfers, maar dan bepaal ik zelf wat ik zeg. Ze hebben wel de app van het leerlingvolgsysteem Magister op hun telefoon, maar ze weten niet goed hoe dat werkt. De informatie moet dus van mijn kant komen.

Matthias:

Ik gaf onlangs terloops aan dat ze zich nooit met school bemoeiden en nu hebben ze de app op hun telefoon gezet. Dat was dus een verkeerde opmerking. Maar mijn moeder weet niet echt hoe de app werkt. Ze veegt vaak dingen per ongeluk weg.

Moisa:

Mijn ouders hebben wel de Magister-app op hun telefoon en zien mijn cijfers. Als ik weleens een heel laag cijfer heb en ik fiets naar huis, dan weet ik dat ze er iets over zullen gaan zeggen en dat vind ik niet fijn. Dan moet ik me meteen verdedigen en kan ik me niet voorbereiden op het gesprek.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Geef meer theologen toestemming om te preken. Dat helpt bij het oplossen van het predikantstekort

Er zijn veel academisch geschoolde theologen die geen toestemming hebben om te preken, maar wel voorgaan in erediensten. Volgens de regels mag dit niet, maar die zijn volgens Ruben van Wingerden dan ook te veeleisend.

Waarom kiezen we niet de tamelijk letterlijke vertaling ‘mannen die met mannen het bed delen’?

Nieuwe uitleg van bijbelteksten over homoseksualiteit gaat op de loop met wat er feitelijk staat

'Homoseksualiteit is vertaalfout' (ND 16 april). Het artikel biedt een paar goede inzichten, zegt bijbelwetenschapper Pieter Lalleman, maar het laatste woord is er volgens hem zeker nog niet over gezegd.

CDA-partijleider Henri Bontenbal sprak in de Hannie van Leeuwenlezing voor het CDJA over sociaal-conservatisme.

Het CDA zou - naast sociaal - conservatief zijn, maar wat komt daar eigenlijk van terecht?

Het liberalisme lijkt op Europees niveau leidend te zijn voor het CDA, signaleert Maurits Potappel. Dat ook CDA-politici abortus tot grondrecht uitriepen, was voor veel christendemocraten een onaangename verrassing.

Na duizend pogingen, therapie, één diagnose (gedesorganiseerde hechting) heb ik uiteindelijk de stekker eruit getrokken.

'We geven een beroerd voorbeeld van wat liefde is'. Lezers reageren op de podcast Gebroken Gelofte

De ND-podcastserie Gebroken Gelofte, over scheiden in christelijk Nederland, roept bij luisteraars veel reacties op. ‘Ondanks jarenlange emotionele mishandeling heb ik geprobeerd stabiel te blijven.’

Al snel veranderde de sfeer in de kamer. Er werd een afwijking geconstateerd naast dat ons meisje veel te klein bleek te zijn. De term syndroom viel.

Er ging vorige week van alles door me heen toen ik hoorde dat mijn ongeboren kind ziek is

Ik schaam me dat ik anderen die de zwangerschap afbreken, vóór deze week min of meer automatisch veroordeelde. Maar nu staan mijn man en ik met dezelfde vragen. Theoloog Anne Marije Baars vertelt over een onverwachte diagnose.

 Wat de Christelijke Gereformeerde Kerken de komende maanden doen, gaat alle kerkleden in Nederland en daarbuiten aan. Foto: synodevergadering september 2023.

Govert Buijs groeide op in de CGK. Zijn voorstel om een scheuring te voorkomen: een coöperatie van kerken

Govert Buijs doet een voorstel om de ruzie in de Christelijke Gereformeerde Kerken waardig te beslechten: richt een coöperatie van kerken op; dat voorkomt volledige scheuring.