Collectief sterk Limburg United neemt revanche tegen Bergen

Een collectief sterk Hubo Limburg United pakte na de nederlaag van vrijdag thuis tegen Bergen revanche in de Mons.Arena.

Johnny Peeters

Na twee minder goede wedstrijden tegen Luik en Bergen begon Brian Lynch zaterdag in Bergen met een onuitgegeven basis vijf. Toch was de start opnieuw niet goed. Na vijf minuten stond er slechts één driepunter van Mukubu en een 12-3 achterstand op het bord. Met een goede defence kon United die achterstand toch nog goedmaken. Al benutte het niet de kansen die het kreeg om op voorsprong te komen.

Pas bij het begin van het tweede quarter lukte dat wel met een driepunter van Price. Het kon uitlopen tot 22-28, maar met twee bommen maakte ex-United speler Giancaterino opnieuw gelijk. Bergen pakte verschillende aanvallende rebounds, maar het was toch United dat dankzij enkele bommen van Unruh met voorsprong mocht gaan rusten.

Tussenspurt

De Limburgers kwamen een beetje aarzelend uit de kleedkamer, maar al snel zorgde Mukubu dat United terug kon uitlopen. Toch kon Bergen gelijk komen. Daarna ging het enkele minuten gelijkop. Bij het begin van het laatste quarter staken de Limburgers een hand uit naar de overwinning dankzij scores van Delalieux en Depuydt (58-65). Bergen kon nog één keer terugkomen tot op twee punten, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven met 78-85.

De kuitblessure die Pickens vrijdag opliep houdt hem waarschijnlijk slechts één week aan de kant.

Quarters: 18-16, 18-22 (36-38), 22-22 (58-60), 20-15.

Belfius Bergen: 27/59 shots (6/20x3), 18/23 vw, 38 rebounds, 20 fouten, JONES 9+2, SMITH 10+14, VAN CAENEGHEM 0+4, LASISI 0+2, CHRABASZC 6+10, Cage 1+5, Mortant 2+0, Nikolic 2+0, Giancaterino 6+0, Ekamba-Eyoombe 0+0, Moris 0+0.

Hubo Limburg United: 32/60 shots (10/19x3), 11/15 vw, 29 rebounds, 21 fouten, CARRINGTON 4+8, MUKUBU 7+7, MORRIS 2+0, KOHAJDA 2+0, UNRUH 8+13, Delalieux 2+5, Depuydt 5+7, Dedroog 0+0, Spicer 2+7, Price 6+0.