© rr

Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembad

Het WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee.

jo de ruyck

1. Red het zwembad

Het zwembad: met zo’n titel móét deze roman mee in uw reiskoffer. De Britse Libby Page vertelt over een oudere dame die samen met een jonge journaliste het openluchtzwembad probeert te redden waar ze dagelijks haar baantjes trekt. Leest vlot weg en vooral: hartverwarmende feelgoodroman.

Het zwembad, AW Bruna, 336p

2. Het geheim van de seriemoordenaar

Op de nieuwe Aspe is het nog wachten tot het najaar, dus moet u deze zomer bij Toni Coppers zijn voor spanning van eigen bodem. Een rechercheur wordt bij een terminaal zieke seriemoordenaar geroepen. Die wil hem nog zijn laatste geheimen toevertrouwen. Spannend van begin tot einde.

De jongen in het graf, Angèle, 317p

3. “Ik ben de zoon van Prins Bernhard”

Deze lijvige roman biedt veel meer dan de verrassende onthulling die de Nederlandse schrijver Oscar van den Boogaard naar aanleiding van dit nieuwe boek deed. Dit is een heerlijk geschreven tijdsbeeld en een boeiende familiegeschiedenis, deels gebaseerd op ware feiten.

Kindsoldaat, De Bezige Bij, 582p

4. Geheime romantiek in een palazzo

Plots wil een negentigjarige Engelse naar Toscane voor een kookcursus. Haar dochter en kleindochter vermoeden dat er méér aan de hand is, en inderdaad. Eenmaal met z’n drieën op het chique landgoed in Italië komt een lang bewaard geheim aan het licht. Romantiek in de betere kringen, vintage Santa Montefiore.

Onder de Italiaanse zon, Meulenhoff/Boekerij, 400p

5. Stoutmoedige geldroof

Wie van avontuurlijke, meeslepende misdaadverhalen houdt, mag Jonas Bonnier deze vakantie niet overslaan. Gebaseerd op de waargebeurde, stoutmoedige geldroof met een helikopter in Zweden legt u deze thriller niet weg voor de laatste bladzijde is omgeslagen.

Helicopter Heist, The House of Books, 446p

6. Op zoek naar jezelf

Als u De jongen in de gestreepte pyjama heeft gelezen of de film over de concentratiekampen heeft gezien, dan weet u hoe aangrijpend én humoristisch John Boyne kan schrijven. Dat doet hij opnieuw in dit pakkend levensverhaal van een jongen die in het katholieke Ierland van na WO II zijn homoseksualiteit ontdekt.

Wat het hart verwoest, Meulenhoff, 210p

7. Italianen binnenstebuiten

Verplichte lectuur voor wie de vakantie dit jaar richting Italië wijst. Joost Houtman en Philip Roose keren de ziel van de Italianen binnenstebuiten. Waarom ze van hun mamma houden, tuk zijn op blingbling en bijgelovig zijn. Geestig, én je leert nog iets bij.

Bella Figura, Vrijdag, 255p

8. Smeer uw kuiten maar in

De fiets op tijdens uw vakantie? Dan volgt u vast de koers! In De Kleedkamer blikt sportjournalist Ruben Van Gucht terug op zes memorabele edities van voorjaarsklassiekers. Gebaseerd op het tv-programma, maar met veel extra informatie. Een unieke kijk in het hoofd van dertig toprenners.

De kleedkamer, Van Halewyck, 208p

9. Traag naar het zuiden

U rijdt wellicht ook naar het zuiden over de péage-autoweg, maar journalist Peter Giesen neemt de oude (en trage) Route Nationale 7. Hij stopt in dorpen en steden, op zoek naar wie de Fransen écht zijn. Van Versailles tot de Franse cuisine. Lees en geniet.

Retour de France, Thomas Rap, 336p

10. Hou het sexy

Sophie Kinsella, bekend van de ­shopaholic-reeks, voert in deze meidenroman een koppel op dat vaststelt dat ze nog tientallen jaren met elkaar te gaan hebben. Hoe hou je dan de sleur buiten de deur? Door elkaar te verrassen, bijvoorbeeld met een sexy fotosessie of een date. Niet zo simpel, want alles gaat hilarisch mis.

Verras me, The House of Books, 384p

INFO

| | |