© RTV

Melis Events twee dagen na politie-inval: “Geschrokken van machtsvertoon, maar we gaan vandaag met nog meer drive aan de slag”

Bij Melis Events in Dessel werd donderdag opnieuw gewerkt na de gerechtelijke inval van afgelopen dinsdag. Het onderzoek loopt, maar de activiteiten van het bedrijf kunnen momenteel gewoon voortgezet worden.

RTV

De politie is dinsdag binnengevallen bij het bedrijf Melis Events in Dessel. De drie zaakvoerders zijn opgepakt voor verhoor, naast nog een vierde persoon die in de gebouw aanwezig was. Het onderzoek zou te maken hebben met sociale fraude die door de onderneming gepleegd zou zijn.

LEES OOK. Politie valt binnen bij Dessels cateringbedrijf Melis Events: drie zaakvoerders en vierde persoon opgepakt voor verhoor

Mike, Dirk en Werner Melis, zaakvoerders van Melis Events, zeggen bij RTV erg geschrokken te zijn van het machtsvertoon van de politie toen die dinsdag een inval deed in hun bedrijf. De drie broers geven hun volledige medewerking aan de speurders, maar ze vinden dat een soortgelijke machtsontplooiing niet nodig was. “Het zijn uiteraard bewogen uren geweest”, zegt Dirk Melis. “Ik was vooral onder de indruk van het machtsvertoon, omdat het uitsluitend over administratieve verplichtingen gaat.”

LEES OOK. PORTRET. Melis Events groeide uit van één hotdogkraam tot vijf horecazaken en catering op grote festivals

Ondertussen willen ze hun klanten en leveranciers geruststellen. De activiteiten van het bedrijf gaan tijdens het onderzoek gewoon door, vandaag was iedereen in het bedrijf opnieuw aan het werk gegaan. “Wij kunnen onze klanten, onze leveranciers, onze partners geruststellen: het onderzoek heeft geen enkele impact op onze operationele activiteiten en onze service”, zegt Mike Melis. “Wij hebben heel veel steunbetuigingen gekregen, ook van onze medewerkers en onze mensen, dus wij zijn vanmorgen met nog meer drive aan de slag gegaan om onze werking verder te kunnen zetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen