© Hollandse Hoogte / Cynthia Boll Photography

Celstraffen tot 50 maanden gevorderd voor grootschalige drugshandel

Vijftien beklaagden worden voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd voor een grootschalige drugshandel. Die zou hen een illegaal vermogen van 1.158.000 euro hebben opgeleverd. De procureur vorderde de verbeurdverklaring van het geld, celstraffen tot vijftig maanden en boetes tot 12.000 euro.

De politie werd in augustus 2017 getipt over een onbekende man die grote hoeveelheden cocaïne leverde aan 28.000 euro per kilo. De drugs waren afkomstig uit Nederland. De man werd omschreven als een Marokkaan van ongeveer 1.70 meter lang met kort, zwart haar. Het bleek later om Rachid E.H. te gaan.

Hij had samen met Hakim S. (44) uit Brussel grote hoeveelheden cocaïne, heroïne en hasj geleverd aan twee netwerken van verkopers in Antwerpen. In afgeluisterde gesprekken gebruikten ze codetaal als “pizza’s” en “tomaten” als het over drugs ging. De speurders berekenden dat de twee hoofdbeklaagden tijdens de duur van de telefoontap alleen al 27,3 kilo cocaïne verhandeld hadden.

Op 22 februari volgden simultane huiszoekingen bij de beklaagden. Bij Hakim S. werd 11.400 euro cash aangetroffen, alsook 75 gram heroïne, 2 gram cocaïne en cannabis. Hij beweerde dat het geld van zijn werk kwam. De weegschaal en het verpakkingsmateriaal hadden niets met drugshandel te maken en voor de drugs zelf had hij geen uitleg.

Het vermogensvoordeel van Hakim S. en Rachid E.H. werd berekend op 791.000 euro, dat van de twee netwerken die ze bevoorraad hadden op respectievelijk 287.000 euro en 80.000 euro. De procureur vorderde de verbeurdverklaring. Voor Rachid E.H. en Hakim S. werd vier jaar cel en 12.000 euro boete geëist. De verdediging van Hakim S. pleitte de vrijspraak, Rachid E.H. liet verstek gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER