de rode loper

Céline Dion openhartig over haar spierziekte

Céline Dion.© reuters

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

Jef De Bock

Muzikale malaise (1)

“Ik weet dat niets me gaat stoppen”, vertelt Céline Dion hoopvol in een interview met modeblad Vogue France. Na haar diagnose met de neurologische ziekte stiff-person syndrome praat de Canadese zangeres voor het eerst openlijk over haar leven met de zeldzame aandoening. Door de stoornis zou Dion op momenten geen controle hebben over de spieren in haar lichaam, waaronder dus ook haar stem. Hoe vult ze haar dagen, nu ze niet meer op de planken staat? “Atletische, fysieke en vocale therapie”, reageert de popster volmondig. En wanneer zou ze haar iconische powerballads nog eens live brengen? Dat weet de ‘My heart will go on’-zangeres nog niet: “Mijn lichaam zal het me vertellen.”

Digitale transformatie

Billie Eilish nu ook als digitale ster.© rr

Nadat ze menig hitlijst en awardshow heeft veroverd, zet Billie Eilish haar zinnen nu ook op de digitale wereld. Het tieneridool maakt haar intrede in het populaire videospel Fortnite. Tegen betaling kunnen gamers hun tegenstanders nu uitschakelen, terwijl ze in de huid kruipen van de avatar van de beroemde gen Z-ster. Sinds eind vorig jaar bezit het schietspel ook een muziekmodus, gemaakt door de ontwikkelaars van Guitar hero. Fans van Eilish kunnen hun digitale instrumenten bovenhalen om haar grootste hits online mee te spelen.

Muzikale malaise (2)

Kid Cudi.© getty

Het Amerikaanse muziekfestival Coachella ziet er voor iedere muziekartiest anders uit. Sommigen spelen er hun spectaculairste show ooit, anderen kampen met onvoorziene technische problemen. En Kid Cudi? Die brak er een voet. Tijdens zijn concert ondernam de populaire artiest een ludieke poging om van het podium te springen. Zonder succes, helaas. Fans van de muzikant moesten dan maar genoegen nemen met een ingekort optreden. “Dit is dus wat er gebeurt wanneer een 40-jarige man op het podium huppelt alsof hij 26 is”, reageert de rapper grappend in een video op sociale media. Cudi mag hopen op een spoedig herstel: in juni vertrekt de muzikant al op wereldtournee.