© mpics

Gianni Vermeersch is de nieuwe Belgische kampioen gravel: “Dit is duidelijk een discipline die mij heel goed ligt”

Gianni Vermeersch is de nieuwe Belgische kampioen gravel. Hij klopte in de sprint onder andere Toon Aerts en volgt zo op de erelijst Jasper Stuyven op. Vermeersch werd in 2022 ook al wereldkampioen gravel.

Maxime Caeyman, Karel Lemmens
Bron: Sporza

Vermeersch ging als eerste de laatste rechte lijn in en hield Daan Soete, Thomas Joseph en Toon Aerts met gemak af. Greg Van Avermaet bolde enkele seconden na hen als vijfde over de meet. De olympische kampioen van Rio kreeg bij het ingaan van de laatste ronde (van vijftig kilometer) te maken met een lekke band en moest daardoor zijn kompanen voorin laten gaan. Van Avermaet kon in de diepe finale samen met Lawrence Naesen en Aaron Verwilst terugkeren, maar meer dan een vijfde zat er niet meer in. “Dit is duidelijk een discipline die mij heel goed ligt”, glunderde winnaar Vermeersch. “Ik wist bovendien dat de conditie na een heel goed voorjaar op punt stond. Daarom had ik speciaal aan de ploeg gevraagd of ik hieraan mocht deelnemen. Des te blijer dat ik het kan afronden. Want op papier is het misschien makkelijk, de anderen wisten ook dat mijn vorm goed was.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag:

1. Gianni Vermeersch

2. Daan Soete +1”

3. Thomas Joseph +1”

4. Toon Aerts +1”

5. Greg Van Avermaet +2”

6. Lawrence Naesen +9”

7. Aaron Verwilst +12”

8. Dries Van Gestel +59”

9. Robbe Mellaerts +59”

10. Kenay De Moyer +59”

Gianni Vermeersch maakt het af in de sprint.© mpics

© mpics

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer