© Jeroen Fissette

Nieuwe scrummachine voor Rugbyclub Heusden 9

Rugbyclub 9 uit Heusden-Zolder deed een stevige investering om hun trainingen te optimaliseren. Het bestuur kocht een scrummachine aan. Ook werd de sportieve omkadering uitgebreid met drie nieuwe trainers.

Jeroen Fissette

Een scrum is een manier om het spel te hervatten na een overtreding. Bij een scrum gaan de twee ploegen in voorovergebogen houding tegen mekaar staan. Daarbij duwen de teams tegen mekaar in. De ploeg tegen wie de overtreding is begaan, mag de bal in de scrum gooien.Het trainen van de ‘voorwaartsen’, dat zijn de spelers die in zo’n scrum staan, is een heel specifieke en technische aangelegenheid waar veel aandacht aan besteed wordt. De training van zo’n scrum kan echter niet altijd met twee volledige ploegen gebeuren door gebrek aan voldoende spelers maar vooral ook omdat sommige methodes beter eerst zonder ‘levende’ weerstand getraind kunnen worden. Vandaar dat de club besloten heeft te investeren in een scrummachine. Bedoeling is uiteraard dat hun spelers hier voordeel uit halen tijdens het scrummen in wedstrijden.

Nieuwe trainers

Verder werd de sportieve omkadering uitgebreid met drie nieuwe trainers. Voormalig damestrainer en oud-speler Bart Stans, Steve Demare (oud-speler en voormalig trainer U16) en oud-speler Frank Kimpen hebben de handen in mekaar geslagen en zullen dit seizoen het herenteam, damesteam en de U16 onder hun hoede nemen. Voor hen ligt de focus op resultaten op langere termijn en zij willen dan ook vooral bouwen aan een jongere ploeg met spelers die overkomen uit eigen jeugdwerking en nieuwe spelers die de rugby sport willen ontdekken. Vandaar dat Rugbyclub 9 de komende seizoenen ook extra zal inzetten op het werven van nieuwe leden.

Rugbyclub Heusden 9 hervatte ondertussen al eventjes de trainingen en zit vol in de voorbereiding op komend seizoen. Mocht je zelf interesse hebben in de rugbysport dan kan je hen steeds contacteren via http://www.rugbyclub9.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer