De rotonde aan de Berkenrijslaan in Wilrijk.© District Wilrijk

Rotonde Berkenrijslaan wordt heraangelegd voor extremere weersomstandigheden

Wilrijk -

De rotonde Berkenrijslaan-Pastoor Bauwenslaan in Wilrijk wordt vanaf 21 mei heraangelegd. Dit is nodig om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verbeteren. De werken zullen duren tot begin september.

De heraanleg omvat de renovatie van de rotonde, de aanleg van fietspaden en de realisatie van een verbinding met de omliggende wegen. De heraanleg houdt ook rekening met het vergroenen en ontharden van de omgeving, zodat de buurt beter bestand is tegen extreem weer. De werken zouden op 6 september 2024 voltooid moeten zijn.

Er wordt in eerste instantie gewerkt aan het grootste deel van de rotonde en de verbindingen met de zijstraten. Het verkeer dat door de Krijgsbaan rijdt, wordt omgeleid. Door middel van tijdelijke verkeerslichten kan plaatselijk verkeer de werf oversteken. De bouw is tijdens het bouwverlof tijdelijk onderbroken.

Tijdens de tweede fase die op 12 augustus ingaat, wordt er op het tweede deel van de rotonde gewerkt, aan de zijde van de Bosheidelaan en de Berkenrijslaan. Er wordt een omleiding voorzien voor doorgaand verkeer via de Krijgsbaan. Voor plaatselijk verkeer is een doorgang in één richting mogelijk langs de werf vanuit de Berkenrijslaan richting Pastoor Bauwenslaan en Bosheidelaan.

Meer informatie kan je hier vinden.

 (ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners