Dief die 77 gsm’s stal op Pukkelpop riskeert 37 maanden cel

Een 39-jarige Colombiaan is donderdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen voor de diefstal van 77 gsm’s dit jaar op Pukkelpop. De man zit in de gevangenis en er is een straf van 37 maanden tegen hem gevorderd.

GeHo

In de nacht van 18 op 19 augustus wist de politie de dief te klissen met de hulp van drie festivalbezoekers. Twee van die drie jongeren waren eerder die dag hun gsm kwijt gespeeld aan de boiler room. Ze hadden er de verdachte gekruist die in het gezelschap van een vrouw was. “Ook een Colombiaanse die ik toevallig op Pukkelpop heb ontmoet”, aldus de betichte. De verdachten hielden de jongeren op en voor ze het goed en wel beseften, waren hun smartphones verdwenen.

Groepen

De gedupeerden begonnen daarop het koppel te zoeken en vonden na drie kwartier de vrouw die zich evenwel kon losrukken. Laten die avond wisten de jongeren de verdachte op de Kempische Steenweg tegen te houden met de 77 gsm’s in een rugzak. De politie deed de rest. De verdachte verklaarde dat hij vanuit Colombia naar Spanje gereisd was. Vervolgens had hij voor een nacht een hotelkamer in Brussel geboekt.

“Als afsluiter van mijn trip wou ik Pukkelpop bijwonen waarover ik zoveel gehoord had”. Op de vraag van de rechter voor welke groepen hij naar Kiewit kwam, bleef de man het antwoord schuldig. “U heeft het festival voor vele bezoekers verpest,” aldus de procureur die de gebrekkige medewerking van de dertiger aan het onderzoek hekelde en sprak over bendevorming. De verdediging wees erop dat er geen vingerafdrukken van de Colombiaan, die ook polsbandjes van Tomorrowland en Dour droeg, op de gsm’s terug gevonden waren. Meteen na de feiten kregen de gedupeerden hun smartphones terug waardoor niemand zich burgerlijke partij stelde. “Hij heeft ongewild en niet wetende meegeholpen aan de diefstal aan de boiler”, luidde het. Ook stelde de advocaat dat de rugzak van de Colombiaanse vrouw was. Zij is echter nooit geïdentificeerd.

Vonnis op 7 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer