Ella Heremans (archiefbeeld)© Gregory Van Gansen

Wielrennen: BK tijdrijden jeugd te Geraardsbergen 

Ella Heremans en Lotte Olbrechts verbazen zichzelf met podiumplaats op BK tijdrijden: “Met dank aan mijn vriend”

Geraardsbergen -

Ella Heremans (2de) en Lotte Olbrechts (3de) verbaasden zichzelf door winnares Ilken Seynave op het podium te vergezellen op het BK tijdrijden bij de meisjes juniores. “Natuurlijk droom je hier van. Maar tussen droom en werkelijkheid zit dikwijls een wereld van verschil.”

Lieven Verheyen

“Zonder op het tijdrijden te focussen knal ik hier naar het podium”, vertelt Heremans. “Toen ik de besttijd neerzette en er nog twee anderen achter mij moesten aankomen, was ik al dolgelukkig. Natuurlijk droom je van een podiumplaats. Maar tussen droom en werkelijkheid zit dikwijls een wereld van verschil.”

De Zonderschotse, die uitkomt voor AG Insurance-Soudal NXT U19, richtte zich in haar dankwoord naar vriend Steffen De Schuyteneer (belofte van Lotto Dstny red.). “Steffen woont in deze streek en heeft me enorm veel tips gegeven. Zowel over het parcours als over het indelen van mijn wedstrijd. Ik wist wel dat het heuvelachtige parcours me moest liggen. Maar zonder de extra info was ik nooit tweede geworden. Het spreekt voor zich dat ik hem straks dan ook luidkeels ga aanmoedigen.”

Opvallend: als enige van de drie rensters zong de 18-jarige de Brabançonne uit volle borst mee. “Ik voel me echt wel een Belgische renster. Als je het volkslied hoort op het BK is dat dan ook niet niks.”

De grootste glimlach op het podium was zeker die van de Lilse Lotte Olbrechts (Avia-Rudyco CT). “Ondanks het feit dat ik eerder al provinciaal kampioen tijdrijden werd, had ik hier nooit van durven dromen. Met een toptienplaats was ik al enorm tevreden.”

Nochtans won Olbrechts onlangs nog de testtijdrit in Poperinge. “Ja, maar de tegenstand vandaag was toch van een ander kaliber. Ik kon mijn ogen echt niet geloven toen ik over de finish kwam. Vandaar dus de kamerbrede glimlach. En die zal vandaag niet meer verdwijnen”, lachtte de 17-jarige renster.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen