Auto van vermoorde Laura en haar vermiste man door hun vrienden gevonden, binnenin lagen kledingstukken en een mes

De wagen van het Belgische echtpaar Laura Trappeniers (66) en Marc Olbrechts (71) is teruggevonden. Vrienden van het koppel die op eigen houtje gingen zoeken, troffen de Opel Mokka aan en verwittigden de Spaanse politie.

Annelies Baeten, Jesse Van Regenmortel
Bron: eigen berichtgeving

Volgens wat we vernemen, troffen de vrienden van het koppel de Opel Mokka met Spaanse nummerplaat aan in Roque del Conde gelegen in Adeje, de gemeente waar het koppel ook samen woonde.

LEES OOK. Federaal parket in ons land trekt onderzoek naar overleden Laura en verdwenen man op Tenerife naar zich toe

Zonnebril, kledingstukken en mes

De wagen was volgens onze informatie niet op slot. Binnenin werden kledingstukken, een zonnebril en een mes aangetroffen. De vrienden van het koppel verwittigden de politie die de wagen kwam ophalen. Het voertuig wordt momenteel volop onderzocht. De Spaanse politie geeft geen informatie. Het Belgische federaal parket dat eerder dit weekend bekendmaakte hulp te zullen aanbieden aan de Spaanse speurders is niet op de hoogte.

Geen spoor van Marc

Van Marc Olbrechts zelf is voorlopig geen spoor. De man werd samen met zijn vrouw Laura Trappeniers als vermist opgegeven op woensdag 24 april. Vrienden zagen hen zelf voor het laatst op maandag 22 april. De vrouw werd zes dagen later teruggevonden door een lokale visser, voor de kust van Arico – zo’n 50 kilometer verderop, aan de oostkant van het eiland. Haar lichaam was zwaar verminkt. De vrouw miste beide benen en een hand. Over haar hoofd had iemand een gele plastic zak gebonden. De vondst van het lichaam joeg een schokgolf door het eiland waar veel Vlamingen van hun oude dag genieten.

Dat de vrouw met geweld om het leven werd gebracht, is duidelijk. In welke omstandigheden is momenteel nog niet duidelijk. De vondst van de wagen zal nu mogelijk meer duidelijkheid brengen.

LEES OOK. “Het eiland heeft ook een donkere kant”: vrienden en kennissen van Laura en Marc na moord en mysterieuze verdwijning op Tenerife

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER