© AFP

Axel Witsel grijpt naast plekje in Team van het Seizoen in Spaanse La Liga

Axel Witsel heeft geen plekje gekregen in het Team van het Seizoen in La Liga. De 35-jarige Belg behoorde na zijn topseizoen centraal in de verdediging bij Atlético Madrid tot de genomineerden, maar werd door de jury van spelers, voetbalexperts en fans uiteindelijk niet verkozen.

Bron: BELGA

Uit vijftig genomineerden werden in totaal vijftien spelers verkozen. Landskampioen Real Madrid is met vijf afgevaardigden de hoofdleverancier in de selectie. Met Jude Bellingham, Vinicius Jr., Federico Valverde, Antonio Rüdiger en Dani Carvajal gaf de jury een derde van de plekjes aan de Koninklijke.

Seizoensrevelatie Girona ziet zijn straffe seizoen, waarin het voor het eerst in zijn geschiedenis de kwalificatie voor de Champions League wist af te dwingen, eveneens beloond. De jury selecteerde met Savio, die deze zomer zo goed als zeker naar Manchester City trekt, Aleix Garcia, topschutter Artem Dovbyk en Miguel Gutiérrez maar liefst vier spelers van de club uit het Spaanse noorden.

Barcelona volgt als derde in de rij. De Catalanen tellen met Robert Lewandowski, Ilkay Gündogan en Ronald Araujo drie verkozenen. Atlético Madrid, Athletic Club en Real Betis hebben met respectievelijk Antoine Griezmann, doelman Unai Simon en middenvelder Isco elk één speler in het Spaanse team van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal