© MPH

Vandalen vernielen dertig jaar oude bestelwagen

Fons Peeters (78) uit Grobbendonk is boos. Vandalen hebben een dertig jaar oude Opel Combo van de man vernield. “Van mijn plan om de wagen als oldtimer op te maken komt nu niets meer in huis.”

MPH

De oude bestelwagen stond al geruime tijd op een terrein van Fons Peeters langs de Liersesteenweg in Grobbendonk. “Het vernielen van mijn auto is doelgericht gebeurd”, vermoedt Fons. “Van op de straat zie je de wagen niet echt staan. Bovendien hebben ze eerst het slot van een metalen poort vernield om tot bij de auto te geraken.”

Vervolgens hebben de daders zich eens goed laten gaan. “Verschillende ruiten zijn stuk getrapt. Ook een zijspiegel moest eraan geloven. De zetels zijn uit de wagen gehaald. Eén ervan werd op het dak gegooid. Er lag ook nog heel wat materiaal in de auto. Al die spullen werden in het rond geworpen. De papieren die in de auto lagen zijn verdwenen.”

Volgens Peeters dateren de feiten van 4 augustus rond 18u. “Een getuige heeft me rond die tijd gemeld dat er personen rondhingen op mijn domein. Ik ben meteen ter plaatse gekomen, maar heb niemand meer gezien. Er was alleen de ravage. Volgens de getuige verplaatsten de verdachten zich met een Volkswagen Golf, met een wat aparte wielbasis. Ik reken nu een beetje op de slimme camera’s van de trajectcontrole op de Liersesteenweg (N13). Misschien hebben die rond die tijd een Golf opgemerkt.”

Onderzoek

Volgens een woordvoerder van de politie Neteland loopt het onderzoek. Concrete resultaten zijn er nog niet. “Het voertuig kan ook langs zijstraten zijn gekomen en weer weg gereden waardoor men niet noodzakelijk een slimme camera is gepasseerd.”

Fons, een gewezen autohandelaar, heeft het wrak nog niet laten weghalen. “Ik had nog plannen om de Combo op te knappen. Als oldtimer had die zeker nog zijn waarde. Nu is er geen beginnen meer aan. Te veel onderdelen zijn stuk en vervangmateriaal is maar moeilijk te vinden. Maar ik hoop wel dat de daders van deze baldadigheden gevonden worden.”