Verdacht pakketje aangetroffen in centrum van Zutphen

Nieuws
anp
zondag 28 april 2024 om 17:40
Afbeelding
beeld anp

In de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen is zondagmiddag een verdacht pakketje aangetroffen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerster gaat het om ‘iets dat zou lijken op een mogelijk explosief’.

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse om onderzoek te doen. Ook zijn uit voorzorg een ambulance en de brandweer opgeroepen. De straat waar het verdachte pakketje werd aangetroffen is afgezet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kleine beleggers zetten GameStop opnieuw hoger op Wall Street

Computerspellenverkoper GameStop schoot dinsdag verder omhoog op de aandelenbeurzen van New York. Kleine beleggers lijken elkaar opnieuw aan te sporen om weer in het aandeel te stappen.

Afbeelding

Technieksector ziet emissievrije zones niet zitten

De technieksector, de branche met de meeste bestelbussen op de weg, maakt zich 'grote zorgen' over de invoering van de zero-emissiezones. Als de plannen doorgaan mag een groot aantal bestelauto's met een verbrandingsmotor vanaf volgend jaar veel binnensteden niet meer in.

Afbeelding

Havenbedrijf Rotterdam en vliegveld werken aan schonere luchtvaart

Het Havenbedrijf Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport gaan samenwerken voor het gebruik van duurzamere vliegtuigbrandstoffen op vliegvelden.

Afbeelding

Russisch visserschip niet meer welkom in Eemshaven

Een Russisch visserschip is niet meer welkom in de Eemshaven in het noorden van Groningen. Dat gebeurt om het risico op spionage te beperken, zei demissionair minister Kajsa Ollongren (Defensie) tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Afbeelding

AI-startup Anthropic brengt ChatGPT-concurrent Claude naar Europa

AI-bedrijf Anthropic stelt zijn chatbot Claude nu ook beschikbaar in Europa. Claude staat te boek als concurrent van ChatGPT, de chatbot van OpenAI die voor een wedloop tussen techbedrijven op het gebied van geavanceerde kunstmatige intelligentie zorgde.

Afbeelding

Universiteit Eindhoven: gesprek met betogers goed verlopen

Het gesprek dat het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven dinsdagmiddag had met drie pro-Palestijnse demonstranten is goed en respectvol verlopen. Dat zei een woordvoerder van de universiteit na afloop.