Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

Nieuws
Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media. In een park in de Utrechtse plaats weigerde de groep rond middernacht naar huis te gaan en ontstond even een grimmige sfeer. Niemand raakte gewond.
anp
zondag 28 april 2024 om 13:30 aangepast 15:34
Afbeelding
beeld anp

Met bijstand van andere politiemensen is iedereen uit het park verwijderd. Een 20-jarige inwoner van Soest is aangehouden, maar inmiddels weer op vrije voeten. Volgens de politiewoordvoerder waren eerder op de avond ook al wat ongeregeldheden in Baarn, rond het station.

De burgemeester van Baarn, Mark Röell, laat op X weten dat hij het "waardeloos" vindt dat "een groep jongeren de boel moedwillig verpest en de politie moest ingrijpen". "Gelukkig hebben de meeste mensen enorm genoten van een geweldige Koningsdag", aldus Röell.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Friesland wil in 2050 evenveel energie verbruiken als opwekken

Friesland wil in 2050 evenveel energie opwekken als verbruikt wordt in de provincie. Dat staat in de Friese Energievisie die dinsdag is gepresenteerd.

Afbeelding

Lidl haalt zonnebrandcrème uit winkels na kritiek Consumentenbond

Supermarktketen Lidl haalt een van zijn zonnebrandcrèmes uit de schappen na een test van de Consumentenbond. De organisatie raadde mensen af de crème te gebruiken omdat die na tests een lagere beschermingsfactor had dan op de verpakking stond.

Afbeelding

Kleine beleggers zetten GameStop opnieuw hoger op Wall Street

Computerspellenverkoper GameStop schoot dinsdag verder omhoog op de aandelenbeurzen van New York. Kleine beleggers lijken elkaar opnieuw aan te sporen om weer in het aandeel te stappen.

Afbeelding

Technieksector ziet emissievrije zones niet zitten

De technieksector, de branche met de meeste bestelbussen op de weg, maakt zich 'grote zorgen' over de invoering van de zero-emissiezones. Als de plannen doorgaan mag een groot aantal bestelauto's met een verbrandingsmotor vanaf volgend jaar veel binnensteden niet meer in.

Afbeelding

Havenbedrijf Rotterdam en vliegveld werken aan schonere luchtvaart

Het Havenbedrijf Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport gaan samenwerken voor het gebruik van duurzamere vliegtuigbrandstoffen op vliegvelden.

Afbeelding

Russisch visserschip niet meer welkom in Eemshaven

Een Russisch visserschip is niet meer welkom in de Eemshaven in het noorden van Groningen. Dat gebeurt om het risico op spionage te beperken, zei demissionair minister Kajsa Ollongren (Defensie) tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.