Straffe beelden aan Beverentunnel: spookrijder laveert door file net wanneer brandweer moet passeren

Kallo -

Vrijdagmiddag zijn straffe camerabeelden opgedoken van een incident aan de Beverentunnel in Kallo. Daarop is te zien hoe een spookrijder zich in een file tussen de auto’s wringt, net op het moment dat er een brandweerwagen moet passeren. “Een spijtig voorbeeld van iemand die denkt dat de wegcode niet voor hem geldt”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Pieter Van Hecke

Rond 14 uur was de Beverentunnel een tiental minuten afgesloten nadat een vrachtwagen enkele spanriemen had verloren in de Beverentunnel. Hierdoor ontstond een file op de R2 voor het verkeer in de richting van Stabroek.

Eén bestuurder in die file kon het geduld niet opbrengen en maakte rechtsomkeer. Op beelden van een camera van het Vlaams Verkeerscentrum is te zien hoe de bestuurder zich al spookrijdend tussen de wachtende auto’s en vrachtwagens een weg baant naar de E34.

Asociaal en roekeloos

Net op het moment van dit gevaarlijke manoeuvre hindert de bestuurder ook nog eens een brandweerwagen die door de file manoeuvreert. “Dit is een spijtig voorbeeld van iemand die denkt dat de wegcode niet voor hem geldt”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “We kunnen alleen maar stellen dat het hier om een asociale en roekeloze bestuurder gaat. Hij of zij heeft een heel gevaarlijke situatie gecreëerd, maar gelukkig geen bijkomend ongeval veroorzaakt. Jammer genoeg zien we dit soort van roekeloos gedrag wel meer, tot grote frustratie van onze verkeersleiders.” (lees verder onder de foto)

Iets later gebeurde op die locatie nog een ongeval tussen twee vrachtwagens en een personenwagen.© ypw

De woordvoerder voegt er nog aan toe dat de beelden zijn overgemaakt aan de federale politie, die de beelden verder zal onderzoeken. 15 minuten na het incident gebeurde net voor de tunnel ook nog eens een aanrijding. Daarbij raakten twee vrachtwagens en een personenwagen betrokken. De linkerrijstrook was een tijdlang versperd, met een file van twee kilometer tot gevolg. De wachttijd liep op tot vijftien minuten.   

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen