© REUTERS

Thaise voetballertjes naar tempel voor gelukbrengende ceremonie

De twaalf voetballertjes en hun voetbaltrainer die twee weken vastzaten in een grot in Thailand zijn donderdag naar een boeddhistische tempel voor gelukbrengende rituelen.

Naast de rituelen brachten de jongetjes in de Wat Phra That Doi Wao-tempel ook hulde aan de Thaise duiker die stierf tijdens de moeilijke reddingsoperatie.

De Thaise autoriteiten hebben de media gevraagd de jongens na deze tweede publieke verschijning een maand met rust te laten. Psychiaters zijn immers van mening dat ze zo snel mogelijk hun normale leven moeten hervatten en terug naar school moeten gaan. Donderdag blijven ze wel nog bij hun familie.

Het voetbalteam en hun coach raakten op 23 juni vast in een onder water gelopen grot in het noordelijke Tham Luang. Op 10 juli werden de laatste jongens gered. Op een persconferentie beschreven ze woensdag hoe ze negen dagen zonder eten overleefden door water te drinken van de rotsen.

Uiteindelijk werden ze door Britse duikers ontdekt op vier kilometer van de ingang. Bij de ongeziene reddingsoperatie waren meer dan 1000 reddingswerkers betrokken.

© AFP

© AP

© REUTERS

© AFP

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer