De Koninklijke Gilde der Heren van Lier draagt de Heilige Begga.© cvr

Piepenholleke zet uitzonderlijk deuren open op zondag 2 juni

Lier -

De Koninklijke Gilde der Heren van Lier opent het Piepenholleke uitzonderlijk op zondag 2 juni, en dit ter gelegenheid van de Mariale Kinderprocessie in het begijnhof.

De Sacramentsprocessie, beter bekend als de Mariale Kinderprocessie, ging in 1977 voor de eerste maal sinds vele decennia weer uit. “De Koninklijke Gilde der Heren van Lier lag mee aan de basis van deze heropleving. De Gilde heeft dan ook de eer om jaarlijks het gouden schrijn van de Heilige Begga of van Sint-Margarita door de Lierse straten te mogen dragen”, zegt Hooftman (voorzitter, red.) Thomas Vanhoutte van de Koninklijke Gilde.  

De Mariale Kinderprocessie vertrekt rond 11 uur, na de misviering in de begijnhofkerk. Het parcours dit jaar gaat via de Pompstraat, Grachtkant, Hellestraat, Martinushoek (Piepenholleke), Symforosastraat, Oud Kerkhof, Margaretastraat, de Stadsvest, Begijnhofstraat, Zimmerplein, Schapenkoppenplein en Wezenstraat.

Na de processie opent de Koninklijke Gilde der Heren van Lier de deuren van het Piepenholleke, haar Gildekamer in het begijnhof. Daar is iedereen welkom. “Het Piepenholleke is normaal gezien enkel open voor het publiek op zondagen waarvan de datum deelbaar is door drie. Dat is de eerstvolgende keer dus het geval op zondag 9 juni, de dag van de verkiezingen.” (hb)

Het Piepenholleke is normaal alleen open op zondagen waarvan de datum deelbaar is door drie.© Koninklijke Gilde der Heren van Lier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners