© News

N-VA vraagt overheveling van het Bende-dossier naar Vlaanderen

N-VA-Kamerleden Christoph D’Haese en Sarah Smeyers vragen aan minister van Justitie Koen Geens “in te grijpen” in het dossier rond de Bende Van Nijvel. Volgens de twee Aalsterse parlementsleden moet het dossier overgeheveld worden naar Vlaanderen en moet de capaciteit van het onderzoeksteam uitgebreid worden.

Volgens D’Haese en Smeyers staat het onderzoek naar de Bende van Nijvel “op een nieuw en cruciaal kruispunt” en moeten er nu belangrijke keuzes gemaakt worden.

“Wij zullen de wetgevende initiatieven van minister Geens over de spijtoptanten ten volle steunen. Maar dit dossier kan alleen doorstarten wanneer de minister van Justitie onmiddellijk de nodige onderzoekcapaciteit op het dossier zet”, aldus D’Haese en Smeyers. “Zeggen dat de verwerking van cruciale informatie in Charleroi te wensen overlaat, is een understatement. Het onderzoek lijkt wel een kwaadwillige processie van Echternach. In het belang van de zoektocht naar de waarheid, vragen wij minister Geens uitdrukkelijk om in te grijpen en het Bendedossier meteen naar Vlaanderen over te hevelen.”

Tegelijk vragen de twee N-VA’ers dat de capaciteit van het onderzoeksteam wordt uitgebreid. “De Bende van Nijvel heeft 28 doden en 20 gewonden op haar geweten, en toch zijn slechts 4 à 6 mensen bezig met het onderzoek. Wij eisen minstens een verdubbeling van de capaciteit van het onderzoeksteam. De overheid moet nu alle zeilen bijzetten om de waarheid aan het licht te brengen. De slachtoffers en hun nabestaanden hebben daar recht op”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER