RV
Volledig scherm
© RV

Hoe Thomas De Gendt de Tour voorbereidt: zeventien etappes, een hoogtetent, meer dan 36.000 hoogtemeters en "hopelijk een ijsje"

WielrennenHet is Thomas De Gendt menens. Net als vorig jaar bereidde de renner van Lotto-Soudal zich in Calpe - en slapend in een hoogtetent - voor op de Ronde van Frankrijk. Op 8 mei begon hij aan zijn drie weken durende trainingskamp dat hij zelf omdoopte tot de 'Tour de Calpe'. Gisteren stond zijn zeventiende en laatste "etappe" op het programma en haspelde hij zo'n 2.230 kilometer en meer dan 36.500 hoogtemeters af. "Thomas gaat zijn Lotto-Soudal trui verdedigen door vanaf de start solo te gaan", gekscheerde De Gendt op Twitter voor zijn laatste rit die de stempel "koninginnenrit" meekreeg.

6 reacties

  • Rik Cappelle

    6 jaar geleden
    Toen Sven Nys in zijn zuurstoftent sliep werd hij hier voor gedrogeerde uitgemaakt. En nu hoor ik hier niemand !!! Waarbij ik niet wil gezegd hebben dat Thomas iets doet dat niet door de beugel kan.
  • maarten mouton

    6 jaar geleden
    Wel JImmy hij heeft toch een groter palmares op die manier bijeen gefietst dan de meerderheid van het peloton.
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Jimmy Peeters gij moet nogal een triestige plant zijn, hopelijk vergeten ze u water te geven bij dit weer.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Goed Thomas laat ons nog eens genieten van je specialiteit: de lange vlucht en als triomfater over de meet komen. Hadden we er zomaar een tweede van jouw kaliber, met je beperkingen, dat wel, maar ik bewonder je .
  • Jimmy Peeters

    6 jaar geleden
    En dat allemaal om straks in de Tour enkele ritten vanaf het begin op kop te rijden, zich te laten inlopen in de laatste kilometers en naast de prijs van de aanvalslust te grijpen omdat hij als 120ste over de streep komt. En dit allemaal omdat hij niet in een peleton wil (durft) rijden.