“Hij heeft enorm veel spijt”: partner die Monika (74) doodsloeg, blijft langer in de cel

© Het Nieuwsblad

Jabbeke -

Nooit een ruzie en van woordenwisselingen was er de afgelopen vijftig jaar ook amper sprake, maar toch sloeg Noël D. zijn vrouw Monika Pottier (74) half april dood met een hamer. Enkele agenten deden de ontdekking in het huis van het gepensioneerd koppel in Zerkegem, nadat de zeventiger niet op een afspraak kwam opdagen. Noël D. verblijft sinds twee weken in de gevangenis en heeft spijt. Veel spijt. Maar wat er precies gebeurd is? En vooral: waarom? Een reconstructie binnenkort moet daar duidelijkheid in scheppen.

Celina Cazzetta

Ze deelden bijna vijftig jaar lief en leed, tot daar op vrijdag 12 april abrupt een einde aan kwam. Noël D. en Monika Pottier (beiden 74) hadden geen kinderen en woonden samen in de Vedastuststraat in Zerkegem, deelgemeente van Jabbeke. Het koppel was met pensioen, maar van een zorgeloze en ontspannen tijd samen was jammer genoeg geen sprake.

LEES OOK. Gepensioneerde leerkracht Noël D. (74) bekent dat hij zijn vrouw Monika (74) doodsloeg met hamer

Noël D. kampte namelijk al een lange tijd met een depressie. De laatste twee maanden ging het steeds slechter met de zeventiger, maar van spanningen of ruzies tussen het koppel was volgens D. absoluut geen sprake. Vlak voor de feiten zou het plots wel tot een woordenwisseling gekomen zijn. Volgens onze informatie was er onenigheid omdat Monika opnieuw méér buiten wilde komen. D. volgde haar daarin niet, maar hij ontkent dat hij zijn vrouw Monika dood wilde.

Veel spijt

Die bewuste vrijdag had de zeventiger een afspraak staan bij een zorgverlener. De oud-leerkracht daagde niet op waarna de zorgverlener thuis langsging om poolshoogte te nemen. De politie kwam ook ter plaatse en al snel konden agenten via de buren de achterkant van het huis betreden. In de zetel troffen ze het levenloze lichaam van Monika Pottier aan. De vrouw lag ineengezakt en had een hoofdwonde, toegebracht door een hamer bleek later. Boven lag de zeventiger te slapen.

D. bekende de feiten en verblijft momenteel al twee weken in de Brugse gevangenis. De oud-leerkracht was vrijdag ook zelf aanwezig om te verschijnen voor de raadkamer. “Mijn cliënt betreurt de feiten ten zeerste”, zegt advocaat Dens. “Hij heeft énorm veel spijt en hij beseft dat de toekomst zware gevolgen zullen hebben voor hem. Dit einde heeft hij écht niet gewild. Hij hoopt dat het verder onderzoek klaarheid kan brengen.”

Raadkamer

De woning werd onmiddellijk verzegeld en het West-Vlaamse parket startte een onderzoek. Noël D. Zou normaal gezien op dinsdag 23 april voor de eerste maal voor de raadkamer verschijnen, maar de zaak werd op vraag van zijn advocaat met succes uitgesteld.

De Brugse raadkamer besliste uiteindelijk vrijdagochtend de aanhouding met een maand te verlengen. “Het onderzoek zit nog in een jong stadium”, vertelt advocaat Dens. “We hebben dan ook niet aangedrongen op een invrijheidstelling.” Over de verdere inhoud van de zaak kan de advocaat verder niets kwijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen