Freyr Alexandersson bidt voor een Kortrijkse zege.© BELGA

Het is vijf voor twaalf voor KV Kortrijk: “Ik hoop dat ik jullie na de wedstrijd met een lach kan toespreken”

Nee, KV Kortrijk kent niet de goede start waar het in deze Relegation Play-offs op gehoopt had. Een schamele 1 op 6 werd er gepakt tegen Eupen en Charleroi. Nu zondag komt RWDM over de vloer in het Guldensporenstadion. Het is van moeten. “Ik kijk uit naar zondag.”

Elian Coussement

Charerloi liet KV Kortrijk vorig week met nul punten achter in eigen huis. Dari zorgde in de allerlaatste minuut van de wedstrijd voor de verlossende treffer voor de Carolo’s. Een zure nederlaag voor KVK. “Het was geen moeilijke week na Charleroi”, begint Freyr Alexandersson op zijn wekelijkse persconferentie. “Ik was erg teleurgesteld over het resultaat. De kater na het verlies was wel een beetje groter dan de nederlaag op Eupen. We verliezen thuis en dat is nooit leuk. Iedereen is gefocust en kijkt in dezelfde richting. Ik kijk uit naar zondag.”

RWDM

Het is van moeten zondag. Concurrent RWDM komt over de vloer in het Guldensporenstadion én er zal deze keer gewonnen moeten worden. Zo niet, dan lijkt het alsof de degradatie een feit is. Alexandersson beseft hoe belangrijk deze wedstrijd “Ik won al eens tegen hen. Nu hebben ze een andere coach en de situatie is totaal verschillend. Dat geeft hen misschien een boost. We moeten deze wedstrijd nu anders aanpakken. Deze match is belangrijk, dat geef ik toe, maar we moeten daar nu niet mee bezig zijn. We moeten de druk van deze wedstrijd afhouden. Ik hoop dat ik jullie na de wedstrijd met een lach kan toespreken.”

Blessuregevallen

Fujji en De Neve zijn volledig terug. Alebiosu lijkt out te zijn voor de rest van het seizoen. De andere gekende blessures zijn nog niet terug.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer